Contact

A Mezőtelegdi Ipari Park várja a befektetőket

Itthon > Uncategorized > A Mezőtelegdi Ipari Park várja a befektetőket

A Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökségnek (ADLO) mint az adminisztrálást végző társaságnak az a célja, hogy befektetőket vonzzon a Mezőtelegd községben lévő ipari parkba, a Bihar Megyei Tanács és Mezőtelegd területi-közigazgatási egység támogatásával .

A Mezőtelegdi Ipari Park  mintegy 20 kilométerre található Nagyváradtól és 37 kilométerre a magyar határtól, közvetlen hozzáféréssel rendelkezve az E60-as nemzetközi úthoz.

A park területe  9,2256 hektár, az ipari park címet pedig a Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztérium 3246/2016-os számú rendelete-az utólagos módosításokkal együtt-, valamint az 577/2021. számú rendelet alapján kapta meg.

Az ADLO társaság célja, hogy a Mezőtelegdi Ipari Parkban lévő leendő befektetők elsősorban a következő ágazatokban tevékenykedjenek:

  1. Termelői ágazat – amelyben főleg a feldolgozóipar, terjesztési szolgáltatások, az áruk raktározása, a logisztika és a szállítás dominál .
  2. Szolgáltatások – amelyekben a pénzügyi-banki, tanácsadási, tervezési, kutatási és fejlesztési tevékenységek vannak túlsúlyban, valamint az üzleti tevékenységek irányítása, ideértve a kapcsolódó szolgáltatásokat is, amelyek az ipari park  szakterületeire vonatkoznak és amelyeken keresztül támogatják ezen tevékenységek fejlesztését.

Használati és adminisztrációs költségek:

A Mezőtelegdi Ipari Park éves használati és adminisztrációs költségei a következők:

– Használati költség: 0,16 €/négyzetméter/év+ ÁFA, azaz 4,00 euro/nm/25 év (termelési tevékenységek esetén)

– Használati költség: 0,18 €/nm/év + ÁFA, ami 4,50 eurót jelent/nm/25 év (szolgáltatások esetén)

– Adminisztrációs díj: 0.4€/nm/év + ÁFA

Olyan beruházások esetén, amelyek értéke 1.000.000 euró ÁFA nélkül, a rendelkezésre álló területek-egységek odaítélése közvetlen tárgyalás útján történik.

Felajánlott kedvezmények:

Az ipari parkokban tevékenykedő cégek a következő előnyökben részesülnek:

  • mentesség az épület- és területadó kifizetése alól
  • az adminisztrálást végző társaság támogatást biztosít a közintézményekkel való kapcsolatokban
  • a cégek által javasolt szakok indítása a Bihar megyei szakiskolákban

Közüzemi szolgáltatások és felszereltség:

Kilenc telek áll befektetőink rendelkezésére, amelyek területe 2.434– 21.030 négyzetméter közötti, biztosított a vízellátás, van kiépített szennyvíz- és esővíz-elvezető rendszer, két buszmegálló és 62 férőhelyes parkoló, villanyhálózat, korszerű utcai és területi közvilágítás, valamint az ipari park 24/7-es térfigyelő kamerarendszere.

A Mezőtelegdi Ipari Park szervezeti és működési szabályzata az ADLO társaság honlapján olvasható: www.adlo.ro.

Az érdeklődők szándéknyilatkozatot küldhetnek, amely elérhető az www.adlo.ro honlapon, majd erről értesítést kapnak az elküldött szándéknyilatkozatban szereplő e-mail címre, amikor a licitációs eljárást szervezik. Ugyanakkor további információk kérhetőek az contact@adlo.ro. e-mail címen.

2021 júniusban kerül sor  a csarnokok/épületek létesítésére szolgáló telkek használatára vonatkozó tender kiírására a termelési és szolgáltatási tevékenységek végzésére.

További információkat a társaság székhelyén lehet kérni, amelynek címe: Bihar megye, Nagyvárad, Teleki (Primăriei) utca 3. szám, földszint, vagy e-mailt lehet küldeni a: contact@adlo.ro. címre.

Előző Folytatódik a Harangmező és Biharhosszúaszó közötti út helyreállítása

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor