Contact

Folytatódik a Harangmező és Biharhosszúaszó közötti út helyreállítása

Itthon > Infrastruktúra > Folytatódik a Harangmező és Biharhosszúaszó közötti út helyreállítása

A Bihar Megyei Tanács folytatja a 795A jelzésű megyei út Harangmező és Biharhosszúaszó közötti több mint 8 kilométeres útszakasz rehabilitációját. Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, Filip Cheșeli, a megyei önkormányzat Műszaki Igazgatóságának vezetője, Adrian Petroi Harangmező polgármestere, valamint a tervező és kivitelező cégek képviselői terepszemlét tartottak a helyszínen.  

Jelenleg a „ 795A jelzésű megyei út , Váraduzsopa szektor és a Nyárló, 768 számú megyei út közötti szakasz rehabilitációja, a 19-től + 956- os kilométerig, L= 8,212 km” elnevezésű beruházás projektjén dolgoznak. A tervek szerint helyreállítják a jelenlegi utat, támfalakat alakítanak ki, hidakat és gyaloghidakat építenek, valamint árkokat és útcsatornákat hoznak létre.

A Bihar Megyei Tanács azt tervezi, hogy az idén elkészíti a beruházás hatástanulmányát, és elindítja a műszaki terv és a kivitelezés odaítélésére vonatkozó közbeszerzési eljárását. A projekt becsült értéke 30,2 millió lej áfával együtt, a beruházás kivitelezésének befejezését pedig 2023-ra tervezik.

Ez a projekt  egy másik megkezdett beruházás folytatását jelenti. Mint ismeretes a „ 795A jelzésű megyei út Vasand-Váraduzsopa közötti szakaszának, L= 4,349 km rehabilitációja” elnevezésű beruházás munkálatai 2020-ban elkezdődtek, és 2021 harmadik negyedévében fejeződnek be.

Mindkét beruházás befejezését követően Harangmező és Biharhosszsúaszó községek között korszerű útszakaszon lehet majd közlekedni.

20210604_070337457_iOS
Előző Eddig a megye több mint 50 polgármesteri hivatala nevezett be a Bihar Megyei Takarítási Bajnokságra. Folytatódnak a regisztrációk.

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor