Contact

A takarítási kampányban kapott nyereményből finanszírozták egy élesdi játszótér kialakítását

Itthon > Uncategorized > A takarítási kampányban kapott nyereményből finanszírozták egy élesdi játszótér kialakítását

A hat Bihar megyei régióban szervezett takarítási verseny hat nyertese közül az egyik, Élesd városa volt, a 100 ezer lejes pénzdíjat egy játszótér létrehozására fordították.

            Az Élesdi Polgármesteri Hivatal játszóteret alakított ki a Sólyom lakóövezetben lévő 1. számú napközi udvarán.  Csúszdákat, hintákat, egy körhintát és négy padot szereltek fel. Ugyanakkor 18 darab gömb szivarfát ültettek el, a napközi udvarától kezdődően egészen az intézmény bejáratáig. A gyerekek szabadtéri oktatását elősegítendő négy asztalt helyeztek el az udvaron, mindegyikhez hat-hat szék került. Ezenkívül három szeméttárolót helyeztek el a szelektív hulladékgyűjtés biztosításához. Az egész játszótéren tartán típusú gumifelület helyeztek el.

            A játszóteret mintegy 200 gyermek fogja használni, akik az 1. számú napközibe, az óvodába és a város bölcsődéjébe járnak. Mindezen intézmények a játszótér közelében találhatóak.

A beruházás teljes értéke 111.883,63 de lej áfa nélkül.  Ebből 100 ezer lejt tett ki az Ecolect Csoport Közösségek Közötti Fejlesztési Egyesület és a Bihar Megyei Tanács által biztosított nyeremény, a fennmaradó rész az Élesdi Polgármesteri Hivatal hozzájárulása volt.

A LAVITEX-PROD Kft. hajtotta végre a játszótér kialakításának munkálatait, a fák ültetéséért pedig az Aroma Trufelor Kft. volt felelős.

Hat darab, 100 ezer lejes nyereményt ítéltek oda

Mint ismeretes júniusban szervezte meg az Ecolect Csoport, a Június, a takarítás hónapja Bihar megyében elnevezésű kampányt. Ennek keretében rendezték meg Bihar megye takarítási bajnokságát. Ezt az Integrált Hulladékkezelési Menedzsment Rendszer (SMID)*** keretében lévő hat régióban tartották meg. Egy adott régió keretében lévő valamennyi területi-közigazgatási egység (UAT) egymással versenyzett. Eszerint a hat régió esetében összesen 18 díjat osztottak ki, három helyezést övezetenként.

A verseny nyomán hat polgármesteri hivatal nyerte meg 100 ezer lejes fődíjat. A szabályzat értelmébe a nyertesek kötelesek egy úgynevezett zöld projekt megvalósítására fordítani a pénzt, például park, játszótér, piknikhely, sportpálya kialakítására. Ezeket aztán a gyermekek használhatják.

Élesd mellett a többi nyertes önkormányzat, Alsókocsoba, Bihar, Margitta, Alsóbiharkrisztyór és Szalacs, a projektek kivitelezésének különböző szakaszainál tartanak, de mindegyikük értesítette az Ecolect Csoportot, hogy milyen beruházást akar végrehajtani. Eszerint Alsókocsobán egy parkot hoznak létre, melyben játszótér is lesz. Bihar községben egy új parkot alakítanak ki, és másik két parkok pedig bővíteni fogják. Margittán felújítják az Aleea Înfrățirii utcán lévő játszóteret. Szalacson, a polgármesteri hivatal egy játszóteret épít a település központjában. Alsóbiharkrisztyór községben játszóteret alakítanak ki Alsóbiharkrisztyór, Biharmező és Vaskohszeleste településeken. Ezenkívül korszerűsítik a „La Izvorul lui Horea” elnevezésű üdülőövezetet, amely Biharmező és Vaskohszeleste között található.  

*** A SMID alkalmazási övezetei:

* 1B. övezet- Bihar, Bors, Magyarcséke, Hegyközcsatár, Kiskopács, Drágcséke, Körösgyéres, Harangmező, Pusztahollód, Köröskisjenő, Miklóirtás, Nagyürögd, Fugyivásárhely, Hegyközpályi, Mezőszakadát, Váradszentmárton, Szentandrás, Alsótótfalu, Hagymádfalva, Mezőtelegd, Vércsorog, Biharhosszúaszó, Gyapju, Szalárd, Vizesgyán;

2. övezet– Élesd városa, valamint Esküllő, Kisősi, Nagybáród, Barátka, Tataros, Csarnóháza, Alsólugas, Szászfalva, Sólyomkővár Sonkolyos, Cécke, Rév községek;

3. övezet– Nagyszalonta városból, valamint  Keményfok, Feketebátor, Cséffa, Illye, Alsókocsoba, Madarász, Olcsa, Tenke, Tulka, Oláhszentmiklós községekből áll;

4. övezet– Belényes, Diófás, Vaskohsziklás, Vaskoh városokból, valamint Bondorasszó, Bontesd, Biharkaba, Feketekápolna, Kerpenyéd, Felsőmezős, Biharkristyór, Tisztásfalva, Bihardobrosd, Dragánfalva, Várasfenes, Belényesirtás, Biharlonka, Vasaskőfalva, Biharpoklos, Kispapmező, Robogány, Magyarremete, Rény, Biharrósa, Szombatság, Sólyom, Köröstárkány, Belényesújlak községekből áll;

5. övezet– Margitta város, valamint  Érábrány, Vedresábárny, Tasnádbajom, Bályok, Érbogyoszló, Vámosláz, Felsőderna, Papfalva, Berettyószéplak, Tóti, Érszőllős községek;

6. övezet- Székelyhíd és Érmihályfalva városok, valamint Szentjobb, Kiskereki, Érkörtvélyes, Diószeg, Biharfélegyháza, Érszalacs, Érsemjén, Értarcsa és Paptamási községek.

Előző Tej-kifli program | Tíz Bihar megyei polgármesteri hivatal saját beszerzési eljárást szervez

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor