Contact

Tej-kifli program | Tíz Bihar megyei polgármesteri hivatal saját beszerzési eljárást szervez

Itthon > Uncategorized > Tej-kifli program | Tíz Bihar megyei polgármesteri hivatal saját beszerzési eljárást szervez

A Bihar Megyei Tanács szeptember 16-i rendes ülésén a képviselő-testület tagjai jóváhagyták az iskolai tej és kifli-program, hivatalos nevén, Program a romániai iskoláknak, keretében szervezendő közbeszerezési eljárásokra vonatkozó odaítélési szerződések vagy megállapodások lebonyolítását.

E szerint a Bihar Megyei Tanács tenderpályázatot ír ki a 2021-2021-es és a 2022-2023-as tanévekre az iskolai kifli és tej-programra, a megyében lévő 101 területi-közigazgatási egység közül kilencvenegy esetében.

A többi tíz területi-közigazgatási egység listája, amely vállalta, hogy az iskolai tej-kifli program keretében saját maga hirdessen közbeszerzési eljárást a 2021-2023 közötti periódusra, a következő: Belényes, Alsókocsoba, Bihardobrosd, Harangmező, Alsólugas, Biharlonka, Fugyivásárhely, Vasaskőfalva, Sólyom és Köröstárkány.

„Arra ösztönözzük a polgármesteri hivatalokat, hogy szervezzék meg a közbeszerzési eljárásokat és szerezzék be saját maguk ezeket a termékeket, mert biztosan találnak a térségben olyan cégeket, amelyek tejtermékeket, pékárút állítanak elő, vagy gyümölcsöt termesztenek. E tekintetben az eljárások sokkal egyszerűbbek, a termékeket gyorsan el lehet juttatni, így a diákok folyamatosan frissen kaphatják meg azokat. Az eljárások meghirdetése annak a kormányhatározatnak a megjelenésétől függött, amely a pótköltségvetésről szóló sürgősségi kormányrendelet végrehajtási utasítására és jóváhagyására vonatkozik.  Ily módon a 91 területi-közigazgatási egység esetében a közeljövőben történik meg a közbeszerzési eljárás meghirdetése”,  közölte Călin Cal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A tervek szerint a nyílt licitáció véglegesítésére decemberben kerül sor a Bihari megyei területi-közigazgatási egység esetében, de azon területi-közigazgatási egységeknél, amelyek vállalták, hogy lebonyolítják a programot, a tenderpályázat sokkal hamarabb lezárul, ugyanis az eljárás egyszerűbb (az 1 millió lej értékű beszerzés esetén, áfa nélkül), és a beszerzés közvetlen módon történik (egészen 135 ezer lejig áfa nélkül). Ez rövidebb határidőket és egyszerűsített eljárásokat jelent.

Ugyanakkor ezek a területi-közigazgatási egységek támogatni tudják a térségben működő cégeket, azáltal, hogy helyi termékeket szereznek be, amelyek késedelem nélkül és frissen jutnak el a diákokhoz és az óvodásokhoz.

Előző Átadták az első Bihar megyei tanuszodát

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor