Contact

A váradszentmártoni körgyűrű kivitelezési munkálatainak helyzete

Itthon > Uncategorized > A váradszentmártoni körgyűrű kivitelezési munkálatainak helyzete

A váradszentmártoni körgyűrű kivitelezése egyidejűleg zajlik több munkatelepen. Az építők aszfaltoznak az út teljes hosszában, kivéve azokat a részeket, ahol a felüljárókon dolgoznak, amely esetekben késésben vannak a tulajdonjogi perek miatt, vagy azért mert el kellett költözteni a közműhálózatokat és a magasfeszültségű vezetékeket.

A Püspökfürdő felé vezető megyei út felett épülő felüljáró esetében a munkálatok ütemszerű előrehaladását az év első felében zajlott tulajdonjogi perek hátráltatták. Jelenleg előkészítik a vasbeton gerendák öntését, illetve a várad felőli rámpákat és a tartópilléreket. Novemberre befejezik az utolsó tartóoszlopok kiöntését,  decemberre pedig a vasbeton födém öntését.

A nagyváradi körgyűrű kereszteződésénél a közműhálózatok és hat magasfeszültségű oszlop áthelyezése késleltette a munkálatokat, amelyek a Nokian gyárhoz való csatlakozás miatt váltak szükségessé. A következő hetekben kiöntik az utolsó tartóoszlokokat, a környéken pedig egy aluljáró is épül a gyalogosok és kerékpárosok számára.

„A következő két hónapban leaszfaltozzák azokat a leágazásokat is, amelyek összekapcsolják a körgyűrűt Hájóval, illetve a Váradszentmárton bejáratánál lévő körforgalommal. Mivel novemberben és decemberben rosszra fordul az időjárás, nem valószínű, hogy le tudják önteni a kopóréteget a két felüljárón. Elnézést kérünk a nagyváradi körgyűrűn közlekedőktől a munkálatok övezetében kialakuló forgalmi dugók miatt. A kivitelezés miatt november végéig forgalomkorlátozások lesznek”, jelentette ki Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A Nagyvárad és Váradszentmárton közötti összekötő út hossza 5,75 kilométer lesz. A 76. számú országúthoz és a Hájó településhez vezető bekötőutak hossza 2,27 kilométer.  A körgyűrűt kétsávosra tervezték, menetirányonként egy-egy sávval és 10 méter széles. A terelőút mentén kerékpárutat alakítanak ki, amelynek szélessége 3 méter. A tervek szerint két hidat, két felüljárót, egy viaduktot, tizenegy gyalogos hidat, öt körforgalmat, és egy kerékpáros aluljárót is építeni fognak.

A váradszentmártoni körgyűrű tervezési és kivitelezési munkálatait a CONSTRUCTII ERBASU (fővállalkozó), a DRUMURI ORASENESTI Rt., a PROCONS GROUP Kft., és a VÁHOSTAV – SK cégekből álló konzorcium végzi.

A beruházás összértéke 177.238.798 lej áfával együtt. A finanszírozást a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó Nagy Infrastruktúra Operatív Program (POIM) keretéből elkülönített vissza nem térítendő külső forrásokból történik.

Előző Bihar megyei ízek és hagyományok

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor