Contact

Bihar megyei ízek és hagyományok

Itthon > Uncategorized > Bihar megyei ízek és hagyományok

Hagyomány és gasztronómia, erről fog szólni az a különleges esemény, amelyet a nagyváradi várban szerveznek meg. A bihari ízeket bemutató rendezvényen helyi kistermelők és séfek is jelen lesznek, akik nagy szeretettel várják az ínyenceket. 

A Bihar Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség által szervezendő „ Bihar ízei és hagyományai” elnevezésű eseményre szeptember 23-án és 24-én kerül sor 13-22 óra között.

A rendezvényen bemutatják a Bihar hagyományos receptjei című kiadványt, amely 49 román, magyar, szlovák és zsidó étel receptjeit tartalmazza. Ezek a Bihar megyei falvak lakóitól származnak. A szakácskönyv, amely digitálisan is elérhető lesz, palacsinták, hideg és meleg előételek, zöldség- és húslevesek, főételek, desszertek és péksütemények elkészítési módját tartalmazza. A szakácskönyvben az ételek összetevői és elkészítési módja mellett információkat, adatokat is tartalmaz a hagyományos bihari ételek eredetéről .

A rendezvény fő célkitűzése, hogy népszerűsítse Bihar megyét a hagyományos ételek által, ösztönözve az éttermeket, vendéglőket arra, hogy minél több helyi recept alapján készített étel szerepeljen az étlapjukon. Ugyanakkor az esemény egy együttműködési lehetőséget biztosíthat a helyi termelők és a vendéglátóipari cégek között. A szervezők el szeretnék érni, hogy a szolgáltatások bővítése, valamint a helyi hagyományok és kultúra bemutatása által növeljék Bihar megye turisztikai vonzerejét.

Az esemény mindkét napján a helyi szakácsok és háziasszonyok csapata készíti el a szakácskönyvben szereplő ételeket, az esemény résztvevőinek pedig lehetőségük lesz megkóstolni a frissen készített finomságokat.  A hangulat fokozásához a helyi népi együttesek fellépése járul hozzá, a népi mesterek pedig fazekas, bőrműves, szövő és fafaragó tevékenységekkel fognak készülni.

A rendezvény támogatói: a Bihar Megyei Tanács, az Országos Turisztikai Információs és Promóciós Bihar Megyei Központ, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal valamint a nagyváradi Visit egyesület. Együttműködő partnerek: Bihar Megyei Kulturális Központ, Körösvidéki Múzeum, a Târg cu Sârg elnevezésű egyesület, a President Hotel&Resort, a Bihar Megyei Fenntartható Fejlődés Ügynökség, valamint az Érmelléki Gazdák Egyesülete. 

Előző Benyújtották az első elszámolási kérést a duális oktatási központ esetében

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor