Contact

Ajánlatok a duális oktatási központ felszereléseinek beszerzésére kiírt tenderre

Itthon > Uncategorized > Ajánlatok a duális oktatási központ felszereléseinek beszerzésére kiírt tenderre

Lezárult a jelentkezési időszak, ameddig ajánlatokat lehetett benyújtani a nagyváradi duális oktatási központ felszereléseinek beszerzésére kiírt tenderre. A licitációt két tételre vonatkozóan szervezték meg, mindkettő esetében egy cég nyújtott be ajánlatot, éspedig a SARAMOB DESIGN Kft.

A projekt becsült költsége 4.880.524,7 lej áfa nélkül, amelyből a bútorzat (1. tétel)  2.479.506 lej áfa nélkül, míg a többi felszerelés (2. tétel) 2.401.018, 7 lej áfa nélkül. A közeljövőben végzik el az ajánlatok pénzügyi és műszaki értékelését.

A nagyváradi duális oktatási központban a Bihar megyei diákok a következő szakmákban szerezhetnek képesítést: mechanika, ipari építkezések és egyéb közmunkák, elektromechanika, elektroautomatika és vegyipar.  A nagyváradi kampuszban indítandó duális képzés a 8. osztályt elvégzett diákoknak szól, akiknek a múlt hónapban kezdődött meg az oktatás. A diákok havi 400-1000 lej közötti ösztöndíjban részesülnek, ugyanakkor ingyenesen lakhatnak a központ bentlakásában, napi háromszori étkezést és közlekedési támogatást biztosítanak számukra.

A nyolc épületből álló kampusz keretében osztálytermeket, laboratóriumokat, műhelyeket alakítottak ki a különféle szakmák képzésére, valamint egy étkezde, orvosi rendelők, uszoda és sportterem is fog működni, valamint egy 140 szálláshellyel rendelkező bentlakás is.

A projekt összértéke 146.183.346 lej áfával együtt, azaz több mint 29 millió euró. Ebből az összegből 98.048.510 lej (19,7 millió euró) az Országos Helyreállítási Alap (PNRR) által biztosított támogatás, a fennmaradó 48.134.835 lej (9,6 millió euró) pedig a Bihar Megyei Tanács önrésze.

A projektet az Országos Helyreállítási Alap (PNRR) keretéből finanszírozzák.  A program oktatásra vonatkozó részének keretéből (15. Komponens – Oktatás, Reform 4.-Átfogó szakképzés megvalósítása a műszaki felsőoktatás számára) tíz regionális konzorcium fejlesztésére, valamint tíz integrált szakoktatásra alkalmas kampusz fejlesztésére és felszereltségére különítenek el pénzt.

A duális oktatásra szolgáló épületkomplexum a Nagyváradi Állami Egyetem és a leendő Tudományos és Technológiai Park szomszédságában található, a Ceyrat utca 4. szám alatt. A projektet a Bihar Megyei Tanács kezdeményezte, a finanszírozás európai uniós alapokból történik.

A kampusz megvalósításának érdekében konzorcium alakult, amelynek összesen 18 tagja van, vagyis két helyhatóság: a Bihar Megyei Tanács (projektvezető) és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal, öt tanintézmény: a nagyváradi Traian Vuia és Mihai Viteazul műszaki kollégiumok, az élesdi Alexandru Roman, a vaskohsziklási Unirea és a váradi Constantin Brâncuşi szaklíceumok, amelyek kiegészülnek a Nagyváradi Egyetemmel és a Bihar Megyei Tanfelügyelőséggel, valamint a következő kilenc magáncég és egyesület: Faist Mekatronic Kft., Connectronics România Kft, Vernicolor Rt, Celestica Kft, Purem Oradea Kft, Nidec Kft., Plexus Services RO Kft., Bihor West Szakmai Egyesület, Bihari Vállalkozások Szövetsége.

Előző Aláírták a természetvédelmi területek védelmével kapcsolatos szerződéseket

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor