Contact

Aláírták a természetvédelmi területek védelmével kapcsolatos szerződéseket

Itthon > Uncategorized > Aláírták a természetvédelmi területek védelmével kapcsolatos szerződéseket

Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke szeptember 27-én két szerződést írt alá, két Bihar megyei védett övezet környezetvédelmével és megőrzésével kapcsolatos tervezési és kivitelezési munkálatok elvégzésére.

Az eseményen jelen voltak az érintett közigazgatási egységek (Kisősi, Sólyomkővár, Rév, Vársonkolyos, Bihardobrosd és Barátka) polgármesterei.

 Mindkét tender esetében a következő konzorciumot nyilvánították nyertesnek: a Silvania Sortilemn Kft. (fővállakozó), a Mis Grup Kft., a Muun Concept AB Kft. és a  Silvania International Prod Kft. alkotta társulást.

A „Természetvédelmi intézkedések megvalósítása a Natura 2000 ROSC10062 Sebes-Körös szurdokvölgye- Királyerdő-hegység természetvédelmi övezet megőrzése érdekében”, elnevezésű projekt a következő intézkedéseket tartalmazza: a biodiverzitás megőrzése és a látogatási körülmények minőségi javítása érdekében látogatóközpontot létesítenek Barátkán. Ökológiai kutatással és neveléssel foglalkozó menedzsmentközpontokat, illetve korszerű kempingeket hoznak létre Vársonkolyoson, Bihardobrosdon és Réven.

Ezen projekt esetében a szerződés értéke 7,165,750.13 lej áfa nélkül.

A „Természetvédelmi intézkedések megvalósítása a Natura  2000 ROSCI00322 Réz-hegység terület megőrzése érdekében” elnevezésű projekt alapján a következő tevékenységeket fogják elvégezni: tájvédelmi munkálatok, a fajok és a természetes környezet védelmét szolgáló pannók és térfigyelőkamerák kihelyezése, ökológiai menedzsmentközpont építése Sólyomkőváron, informatikai eszközök beszerzése.Annak érdekében, hogy megakadályozzák a terepmotorozást a természetvédelmi területen, és alternatívát biztosítsanak e sporttevékenység kedvelőinek, a védett övezet határán, Kisősi településen egy 1,7 kilométeres hosszú pályát alakítanak ki.

A szerződés értéke 6,770,657.99 lej áfa nélkül.

A projekteket a Természetvédelmi Területek Országos Ügynökségével (ANANP) együttműködve valósítják meg.

A projektek finanszírozása európai uniós alapokból történik a 2014-2020 Nagy Infrastruktúra Operatív Program (POIM) keretében, a beruházások 2023. december 31-ig kell elkészüljenek.  

Ezek a projektek nem csupán az érintett térségek természetvédelmi intézkedéseit segítik elő, hanem hozzájárulnak a helyi turizmus fejlesztéséhez is, új lehetőségeket biztosítva az oda látogatóknak, hogy felfedezzék és megismerjék Bihar megye természeti szépségeit, és megértsék a környezetvédelem fontosságát. 

Előző Aláírták Bihar község körgyűrűjének kivitelezési szerződését

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor