Contact

Aláírták a Bályok és Szilágy megye határa közötti megyei út felújítására vonatkozó szerződést

Itthon > Uncategorized > Aláírták a Bályok és Szilágy megye határa közötti megyei út felújítására vonatkozó szerződést

Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke április 3-án terepszemlét tartott Bályok községben a felújítandó 190G jelzésű megyei útnál. Ezen megyei út 3,4 kilométeres szakaszának felújítására vonatkozó tervezési és kivitelezési szerződést a bályoki községházán írták alá Sorin Sabău polgármester jelenlétében.

Felújítják azt a megyei útszakaszt, amely Bályok település kijáratától, a Kozmaalmásnál lévő kereszteződéstől indul, és egészen Szilágy megye határáig tart, azaz a 8+950 kilométertől kezdődik és a 12+350 kilométerig húzódik.  A 3,4 kilométeres útszakasz a 190G jelzésű megyei út része.

A „190G jelzésű megyei út rehabilitációja- Kozmaalmási kereszteződéstől-Szilágy megye határáig, a 8+950 kilométertől egészen a 12+350 kilométerig, L=3.4 km” elnevezésű beruházás kapcsán szervezett tender esetében 13 árajánlatot nyújtottak be. Ezek elemzése és értékelése nyomán a CARIER Kft.-ét nyerte meg a közbeszerzési eljárást. A szerződés értéke 16.954.805,04 lej áfa nélkül. A beruházást a Bihar Megyei Tanács saját forrásaiból finanszírozza.

„A Bihar megye északi részét Szilágy megyével összekötő megyei utak egyike a 190G jelzésű, amely nagyon rossz állapotban van. Terveink szerint a két megye közötti forgalom, amely áthalad Bályok község területén 2024 végére már az újonnan korszerűsített útszelvényen fog zajlani”, közölte Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A tervezési és kivitelezési munkálatok határideje 16  hónap a szolgáltatások megkezdésére vonatkozó rendelkezés kibocsátásától számítva, ebből 3 hónap a tervezés időszaka, 13 hónap pedig a kivitelezésé.

A tervek szerint a kétsávos útpálya szélessége 5,5 méter lesz, az útpadka pedig 0,75- 0,75 méter. Az útszerkezeti rétegek szilárdságának és a vízelvezetés biztosításának érdekében többek között csőhidakat, lefolyókat és nagyfokú védelmet nyújtó biztonsági korlátokat terveznek kialakítani.

Előző <strong>Új együttműködési megállapodás az infrastrukturális projektek  megvalósításáért</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor