Contact

Új együttműködési megállapodás az infrastrukturális projektek  megvalósításáért

Itthon > Uncategorized > Új együttműködési megállapodás az infrastrukturális projektek  megvalósításáért

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke és Florin Birta Nagyvárad polgármestere április 4-én írták alá azt a jegyzőkönyvet, amely tartalmazza a két önkormányzat által megvalósítandó projekteket. Mint ismerestes a két területi-közigazgatási egység közötti együttműködési megállapodás megkötését a Bihar Megyei Tanács március 30-i rendes ülésén hagyták jóvá a képviselő-testület tagjai.

A Bihar Megyei Tanács és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal elkészíti a hatástanulmányokat és az európai uniós alapok lehívásához szükséges dokumentumokat, a következő infrastrukturális beruházások esetében:

A Bihar Megyei Tanács esetében:

  • A megyei utak közötti kapcsolatok biztosítása, azaz a leendő gyorsforgalmi utat, valamint a váradi körgyűrű és az A3-as autópálya találkozását a Nagyvárad központjával összekötő beruházás, amely a Meșterșugarilor, a Lăpușului, az Oneștilor, a Tudor Vladimirescu és a Decebal utcákat érinti”;
  • „A nagyváradi metropolisz-körgyűrű északi részének megvalósítása, , az 1. és a 19. számú országút közötti összeköttetés biztosításának érdekében, a következő útvonal kialakításával: Fugyivásárhely körgyűrűje (az 1.számú országút körforgalamának Fugyi vezető leágazása) – Nagyvárad, érintve a  Tineretului és Hegyalja lakónegyedeket, valamint a Gheorghe Doja utca övezetét – Hegyközpályi község, Hegyközszáldobágy és Hegyközpályi településeken keresztül – Bihar község körgyűrűje”.

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal esetében:

  • „Hegyközpályi község és a dombvidéki övezet összeköttetése a Borsi úttal (1. számú országút) az Oncsa-telepen és a Soarelui lakónegyeden, valamit a nagyváradi Uzinelor utcán keresztül”;
  • „Félixfürdő-Püspökfürdő övezete összeköttetésének biztosítása az 1. számú országúttal Nagyváradon, valamint a Szőllős és a Velence lakónegyeddel, a Iancu de Hunedoara – Seleușului – Războieni – Calea Clujului utcákat érintve”;
  • „A metropolisz-körgyűrű összeköttetésének biztosítása Nagyváraddal Nagyürögd és Váradszentmárton között, egy összekötő út megépítésével a következő útvonalon: Váradszentmárton község/Váradcsehi település– Nagyvárad, Apateului utca – Nagyvárad körgyűrűje”.

„Megépítjük a nagyváradi metropolisz-körgyűrű északi részét, ennek útvonala több közigazgatási-területi egységet érint, úgy mint Nagyváradot, Fugyivásárhelyt és Hegyközpályit. Azért vállaltuk fel a másik projektet, amely a Nagyváradot köti össze az Őssi vasútállomás mögötti közlekedési csomóponttal, mert megépítjük a Biharszentandrás körgyűrűjét, valamint az Arad-Nagyvárad gyorsforgalmi utat, ugyanis ezen utak alkotják az Őssi pályaudvar mögötti közlekedési csomópontot”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.  

Előző <strong>Kihirdették a metropolisz-körgyűrű  II. szakaszának kivitelezőjét</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor