Contact

Aláírták a belényesi ipari park kivitelezésére vonatkozó szerződést

Itthon > Uncategorized > Aláírták a belényesi ipari park kivitelezésére vonatkozó szerződést

Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke és a Dumexim Kft. képviselője április 26-án aláírta „A Belényesi Intelligens Szakosodási Park létrehozása” elnevezésű beruházás tervezésére és kivitelezésére vonatkozó megbízási szerződést.   Az eseményen jelen volt Gabriel Popa, Belényes polgármestere.

 „A Belényesi Intelligens Szakosodási Park létrehozása” elnevezésű beruházás tervezésére és kivitelezésére vonatkozó szerződés értéke 27.274.953,77 lej áfával együtt. A szerződés időtartama 9 hónap, ebből három hónapot a tervezésre szánnak és 6 hónapot pedig a kivitelezésre.

A finanszírozást európai uniós alapokból biztosítják, a Regionális Operatív Program 2021-2027 keretében.   A megyében létesítendő négy új ipari park esetében, amelyek Élesden, Margittán, Belényesen és Vaskohszikláson fognak működni, már aláírták a finanszírozási szerződést. Az európai uniós finanszírozás olyan forrásokat is tartalmaz, amelyekhez az ipari parkokban telket koncesszióba vevő cégek férhetnek hozzá.

Az Élesdi Intelligens Szakosodási Park elnevezésű beruházás  összértéke  22,5 millió lej, azaz 4,5 millió euró, és a kivitelezésére szánt terület összesen 86.559 négyzetméter,  11 telekre osztva, amelyeket a cégek bérelhetnek ki.

A Belényesi Intelligens Szakosodási Park elnevezésű beruházás  összértéke  44 millió lej, azaz 8,9 millió euró, és a kivitelezésére szánt terület összesen 175.183 négyzetméter,  16 telekre osztva.  

A Margittai Intelligens Szakosodási Park elnevezésű beruházás  összértéke  30,7 millió lej, azaz 6,2 millió euró, és a kivitelezésére szánt terület összesen 114.900 négyzetméter,  9 telekre osztva.  

A Vaskohsziklási Intelligens Szakosodási Park elnevezésű beruházás  összértéke  27,7 millió lej, azaz 5,6 millió euró, és a kivitelezésére szánt terület összesen 138.883 négyzetméter, 25 telekre osztva.  

Az ipari parkok infrastruktúrájának kialakítása a következő munkálatokat foglalja magába: a bekötőutak és belső úthálózat kialakítását, a víz- és áramellátás biztosítását, a földgázhálózat létesítését, a közvilágítás biztosítását stb. 

A beruházások megvalósítása érdekében a Bihar Megyei Tanács együttműködési megállapodásokat kötött a Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökséggel (ADLO) és az érintett négy település (Élesd, Belényes, Margitta, Vaskohsziklás) önkormányzatával.

Előző A Bihar Megyei Tanács a közösség szolgálatában

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor