Contact

Aláírták a belényesi körgyűrű kivitelezésére vonatkozó szerződést

Itthon > Uncategorized > Aláírták a belényesi körgyűrű kivitelezésére vonatkozó szerződést

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke február 3-án aláírta a belényesi körgyűrű építésére vonatkozó szerződést a kivitelezéssel megbízott konzorcium képviselőjével.  Mint ismeretes a tender nyertese a Drum Asfalt (fővállalkozó), az Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, az Obras Publicas y Regadios,  és az OPR Asfalt cégekből álló társulás.

 „Bár a szerződést már tavaly nyáron alá lehetett volna írni, azonban erre akkor nem volt lehetőség, ugyanis a tender egyik résztvevője megóvta a közbeszerzési eljárás eredményét, így perek kezdődtek. A napokban a kivitelezési munkálatokat végző cég létrehozza a garanciaalpot. Terveink szerint február 13-án rendelkezést bocsátunk ki a munkálatok elkezdéséről”, jelentette ki Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke a belényesi polgármesteri hivatalban.

A kivitelező elkezdte az építőtelep kialakítását, így február második felében már elkezdődhetnek a munkálatok.

„Figyelembe véve, hogy a munkálatok során a Fekete-Körös folyó felett átívelő két viadukt és három felüljáró is épül, amelyek kivitelezése hosszabb idejű és nagyobb komplexitású munkálat, ezért az első hónapokban ezen övezetekben koncentrálódnak a munkálatok. Február végére három nagy fúrógépet szállítanak a helyszínre, amelyekkel megkezdik a cölöpök helyének kifúrását. A kivitelezővel egyeztetve megállapodtunk abban, hogy megpróbáljuk behozni a lemaradást. Jövőre zökkenőmentes lesz a közlekedés, ugyanis Belényes tranzitforgalma már az új körgyűrűn fog áthaladni”, fűzte hozzá Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke  

A szerződés értéke 269.464.711,29 lej áfa nélkül. A belényesi  terelőút kivitelezési időszakát18 hónapban határozták meg a munkálatok elkezdésére vonatkozó rendelkezés kiadásának időpontjától számítva.

A körgyűrű nyomvonalának hossza 7,33 kilométer. Az út kétsávos lesz, menetirányonként egy-egy sávval, és a következő műszaki jellemzőkkel rendelkezik: az úttest szélessége hét méter lesz, amihez még hozzáadódnak a szélesítésből adódó különbözetek, a sávszélesség 2 x 075 méter lesz, az útszegély mérete pedig 2 x 1,70 méter.

 A projektet vissza nem térítendő európai alapokból finanszírozzák, a 2014-2020 közötti Nagy Infrastrukturális Operatív Program (POIM) keretében, együttműködve az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társasággal.

Előző Meghirdették a tendert a margittai ipari park létesítésére

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor