Contact

Aláírták a fugyivásárhelyi felüljáró építésére vonatkozó finanszírozási szerződést

Itthon > Uncategorized > Aláírták a fugyivásárhelyi felüljáró építésére vonatkozó finanszírozási szerződést

Április 22-én a Bihar Megyei Tanács és az Északnyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség képviselői aláírták az európai uniós alapokból finanszírozandó támogatási szerződést, a Fugyivásárhely Kolozsvár felőli kijáratánál létesítendő felüljáró építésére. 

A Fugyivásárhely Kolozsvár felőli kijáratánál építendő kétsávos felüljáró hossza 402 méter (maga a felüljáró és a felhajtók hossza), szélessége pedig 10 méteres lesz. Az átjáró a Fugyi felé vezető út, a leendő fugyivásárhelyi körgyűrű és az 1. számú országút kereszteződésénél levő jelenlegi körforgalom felett fog húzódni.

„A 767 M jelzésű megyei út és a 44. számú községi út közötti megemelt kereszteződés kialakítása a közlekedésbiztonság növelése érdekében” elnevezésű projektet a 2021-2027 Északnyugati Regionális Fejlesztési Program keretében fogják finanszírozni.  

A beruházás összértéke 62.204.155,51 lej, azaz a 12.531.559,59 euró az áfával együtt. A tervezési munkálatokra három hónapot szántak, a kivitelezésre pedig 10 hónapot. Jelenleg folyamatban van a tervezésre és kivitelezésre vonatkozó tendereljárás.

Mint ismeretes folyamatban van a fugyivásárhelyi körgyűrű építése, a kivitelezési munkálatok mintegy 65 százalékban készültek el. Ugyancsak dolgoznak a 17 kilométeres hosszúságú metropolisz- körgyűrű kivitelezésén, amely összeköttetést teremt az 1.,76. és 79. számú országutak között, Kolozsvár, Déva és Arad felé, valamint keresztezni fogja a Nagyváradi Metropolisz Övezetben létesítendő, fugyivásárhelyi, nagyürögdi és váradszentmártoni körgyűrűket. A munkálatok megvalósítási szintje több mint 25 százalékos.

A Bihar Megyei Tanács által megvalósítandó infrastrukturális projektek, amelyek biztosítani fogják a közúti összeköttetéseket Nagyváraddal és a nagyvárosi agglomerációval, hozzájárulnak a közúti forgalom jobb áramlásához, és csökkentik az utazási időt Kolozsvár felé vezető 1. számú országúton, Bihar megye legforgalmasabb területén.

Előző Aszfaltozási munkálatok a fugyivásárhelyi körgyűrűn

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor