Contact

Aszfaltozási munkálatok a fugyivásárhelyi körgyűrűn

Itthon > Uncategorized > Aszfaltozási munkálatok a fugyivásárhelyi körgyűrűn

Április 19-én elkezdődtek az aszfaltozási munkálatok a fugyivásárhelyi körgyűrű Nagyvárad felé vezető végén. Jelenleg az első aszfaltréteget terítik le. A munkálatok kivitelezési szintje 65-68 százalék közötti.

A fugyivásárhelyi elterelő út nyomvonala 5,8 kilométer és a nagyváradi körgyűrűn, az Alkér település felé vezető körforgalomnál kezdődik, majd dél felől elkerüli Fugyivásárhelyt, és az 1. számú országúton lévő körforgalomig tart, amely összeköttetést biztosít Fugyi településsel.

A fugyivásárhelyi körgyűrű építése nyomán jelentősen csökkeni fognak a forgalmi dugók a Nagyváradról Kolozsvárra vezető 1. számú országút legforgalmasabb szakaszán, ami idő- és költségmegtakarítást jelent. Ugyanakkor a beruházás hozzájárul a közlekedésbiztonság javításához is.

Mint ismeretes ugyanennek a projektnek a keretében korszerűsítik a Fugyivásárhely és Kiskopács közötti 12,8 kilométeres megyei utat. Ez esetben szélesítik az útszakaszt, kialakítják a házak jobb megközelítésére szolgáló részeket, felújítják a gyalogos hidakat, valamint lebontják a Szaránd-völgyi hidat és újat építenek helyette.

A fugyivásárhelyi körgyűrű megvalósítása a következő beruházás részét képezi: „A Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő megyei úthálózat bővítése; 1. tétel: 1. szakasz (767J jelzésű megyei út) – Fugyivásárhely és  767E jelzésű megyei út – Fugyivásárhely – Kiskopács”, az alábbi projekthez kapcsolódóan: „A Bihar megyei úthálózathoz és a TENT-T csomópontokhoz vezető másodlagos útkapcsolatok kialakítása és rehabilitációja”. Ezen projekt keretében korszerűsítik a Fugyivásárhely és Kiskopács közötti 12,8 kilométeres megyei utat

A munkálatok kivitelezője a  PORR Construct Kft., a szerződés értéke a két út építésére 108.275.129,09 lej áfa nélkül. A kivitelezés időtartama 18 hónap, a munkálatok elkezdésére vonatkozó rendelkezés kibocsátásától számítva.

   A finanszírozást vissza nem térítendő külső forrásokból biztosítják a 2021-2027. Regionális Operatív Program keretéből, a következő pályázai kiírás alapján: 5. beruházási prioritás: Egy elérhető régió, 3.2 Specifikus Célítűzés (OS).

„A Bihar megyei úthálózathoz és a TENT-T csomópontokhoz vezető másodlagos útkapcsolatok kialakítása és rehabilitációja” elnevezésű projekt még a következő beruházásokat foglalja magába: a nagyürögdi, biharszentandrási és bihari körgyűrűk építése, a Bihar község és Hegyközpályi közötti összekötő út kivitelezése, a 763. számú megyei út Pádis – Ék Ponor közötti szakaszának korszerűsítése, valamint a 795. számú megyei út Nagyszalonta- Tenke közötti szakaszának rehabilitációja, amelyek összértéke 130 millió euró.  

A Bihar Megyei Tanács jelenleg  nyolc új elkerülő út megvalósításán dolgozik Bihar megyében, amelyek hosszúsága összesen 68 kilométer. Ezek a következőek: 

  • Élesd körgyűrűje – 5,8 km
  • Belényes körgyűrűje – 9,3 km
  • Biharszentandrás körgyűrűje – 5 km
  • Nagyürögd körgyűrűje – 8,4 km
  • Váradszentmárton körgyűrűje – 8 km
  • Fugyivásárhely körgyűrűje – 5,8 km
  • Bihar község körgyűrűje – 8,7 km
  • Nagyvárad metropolisz körgyűrűje, amelynek hossza 17 km.
Előző Kijelölték a vaskohsziklási ipari park kivitelezőjét

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor