Contact

Aláírták a hulladéktárolók építésére vonatkozó szerződést

Itthon > Uncategorized > Aláírták a hulladéktárolók építésére vonatkozó szerződést

A Bihar Megyei Tanács december 30-án aláírta a szerződést négy hulladéktároló udvar építésére a tendert megnyerő céggel. Ezek Belényesen, Nagyszalontán, Margittán és Élesden lesznek kialakítva. 

A kivitelezési munkálatokat a következő cégek társulásából létrejövő konzorcium fogja elvégezni: a DA VINCI CONSTRUCT & PROIECT Kft. fővállalkozóként– az ANTREPRIZĂ CONSTRUCȚII EDILITARE Kft. A nyertes árajánlat összértéke nettó 4.661.514,73 lej. A kivitelezési határidő legtöbb 120 nap a beruházás megkezdésére vonatkozó rendelkezés kibocsátásától számítva.

A Bihar Megyei Tanács finanszírozza a négy hulladéktároló udvar megépítését és felszerelését. A polgármesteri hivatalok biztosítják a hulladéktárolók működéshez szükséges körülményeket, és kidolgozzák a központok szabályzatát úgy, hogy ezt más területi-közigazgatási egységek is használhassák. A környékbeli lakosok legalább három évig ingyen vihetnek oda olyan hulladékokat, amelyeket a helyi köztisztasági vállalatok nem szállítanak el.

 „2022 májusában adjuk át a négy hulladéktárolót a polgármesteri hivataloknak, amelyeket az illető települések területén építünk. A lakosok a következő években ingyen szállíthatják oda a nagy méretű hulladékokat. Terveink szerint bővítjük az ilyen beruházásokat. További hulladékudvarokat alakítunk ki 2023 tavaszán a megye, más sűrűn lakott településein: Érmihályfalván, Székelyhídon, Tenkén, Vaskohszikláson, Telegden és Réven. Felvesszük a kapcsolatot ezen települések polgármesteri hivatalaival, hogy a hulladéktárolók létrehozásának érdekében jelöljenek ki telkeket. Ily módon 2- 3 év múlva, más hulladéktárolókat is építve, a Bihar megyeiek a lakhelyükhöz közel tudják elhelyezni nagy méretű hulladékaikat. Csökkeni fog az illegális szemétlerakás és Bihar megye tisztább lesz”, jelentette ki Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Előző Tizennégy millió eurós projekt indul a nagyváradi repülőtéren

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor