Contact

Aláírták a metropolisz-körgyűrű 1. szelvényének kivitelezési szerződését

Itthon > Uncategorized > Aláírták a metropolisz-körgyűrű 1. szelvényének kivitelezési szerződését

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke július 17-én aláírta metropolisz-körgyűrű 1. szakaszának tervezési és kivitelezési munkálataira vonatkozó megbízási szerződést. A megyei önkormányzat székhelyén tartott eseményen részt vett Florin Birta, Nagyvárad polgármestere is. 

A tendert megnyerő konzorcium a következő cégekből áll:  ASFAMIXT Kft., OPR ASFALT Kft., DACIA FABER Kft. A munkálatokat 24 hónap alatt kell elvégezni, a szerződés értéke 70.143.942,59 lej áfa nélkül. Tervezési munkálatokra 4 hónapot szánnak, 2 hónapot irányoztak elő a jóváhagyások és engedélyek beszerzésére, 18 hónapot pedig a beruházás kivitelezésére. 

„A hét végéig a kivitelező cégek benyújtják a jóteljesítési garanciát, ezt követően kiadjuk a munkálatok megkezdésére vonatkozó rendelkezést. A projekt megvalósításának első szakaszában elkészítik  a műszaki terveket. Szeptember végéig beszerzik a munkálatok megkezdéséhez szükséges engedélyeket. Augusztustól hozzáfognak az előkészítő munkálatokhoz: kialakítják az építkezési területet és az annak megközelítését biztosító útvonalakat, elvégzik a szükséges tereprendezési munkálatokat stb. Ősztől a Félixfürdő- Nagyürögd közötti teljes útszakaszon is lehet majd dolgozni. A szerződés szerint 18 hónap alatt el kell készülnie a beruházásnak.

Legkésőbb 2025 tavaszán már átadhatjuk a forgalomnak ezt az utat. A munkálatok legösszetettebb része a 76-osz országút és az út melletti tó felett átívelő viadukt lesz, Félixfürdő Nánhegyes felőli kijáratánál”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Mint ismeretes a  metropolisz-körgyűrű II. szakaszának kivitelezésével a PORR CONSTRUCT céget bízták meg, ez esetben a szerződés értéke  81.688.374,45 lej áfa nélkül. A nagyváradi metropolisz-körgyűrű új közúti összeköttetést biztosít az 1. a 76. és a 79. számú országutak között, Fugyivásárhelyen, Félixfürdőn és Nagyürögdön keresztül. 

A metropolisz-körgyűrű 17 kilométer hosszú lesz, és menetirányonként egy-egy sávval fog rendelkezni. A kivitelezési munkálatok két ütemben fognak zajlani. Az első szakasz hossza 9 kilométeres lesz, a Nagyürögdtől és a 76. számú országút felett építendő viadukt között fog húzódni, a Félixfürdő kijárata felőli részig. A második útszakasz ettől a völgyhídtól kezdődik és Fugyivásárhelyig tart, megkerülve Püspökfürdő és Alkér településeket.

A „Nagyváradi Metropolisz-körgyűrű –1. szakasz: 0+000 – 9+055 kilométer között és a 2. szakasz: 9+055 – 17+017 kilométer között” elnevezésű beruházást az Anghel Saligny Országos Program alapjaiból finanszírozzák, a nagyváradi önkormányzat és a Bihar Megyei Tanács számára elkülönített keretösszegből. A beruházás összértékének 80 százalékát a kormány finanszírozza, 20 százaléka pedig a Bihar Megyei Tanács és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal hozzájárulása.

Mint ismeretes a projekt megvalósítása érdekében a Bihar Megyei Tanács együttműködési megállapodásokat kötött a Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal, valamint a fugyivásárhelyi, a váradszentmártoni és a nagyürögdi önkormányzatokkal.

Előző Pályázati finanszírozást nyert el a megyei könyvtár korszerűsítésére vonatkozó projekt

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor