Contact

Aláírták a multifunkcionális kulturális központ tervezésére vonatkozó szerződést

Itthon > Uncategorized > Aláírták a multifunkcionális kulturális központ tervezésére vonatkozó szerződést

A multifunkcionális kulturális központ tervezéséről szóló szerződést írt alá a Bihar Megyei Tanács és az ötletbörze nyertes cége, a Stefano Pozzi & Partners Kft. Erre február 8-án került sor a megyei önkormányzat székhelyén.    

„Bihar megye és Nagyvárad számára fontos beruházás a kulturális központ építése. Mintegy három hónap alatt fontos szakaszokon mentünk keresztül, kezdve a pályázati verseny lebonyolításától, a zsűrizésen és a tárgyalásokon keresztül egészen a szerződés aláírásáig. a projekt eddigi szakaszait A Közbeszerzések Országos Ügynöksége nyomon követte a projekt eddigi szakaszait, ez szavatolja, hogy jogi és gazdasági szempontból minden rendben volt. Legfeljebb tíz napon belül kibocsátjuk a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére vonatkozó utasítást. Köszönettel tartozom a megyei önkormányzatnál dolgozó kollegáknak, valamint mindazoknak, akik részt vettek a benyújtott pályázatok elbírálásában. Arra törekszünk, hogy jól együtt tudjunk működni a pályázat nyertesével”, nyilatkozta Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A tárgyalásokon a felek megegyeztek az árajánlatról és a kivitelezési határidőkről. Ennek értelmében a megvalósíthatósági tanulmány négy és fél hónap alatt készülne el, a kivitelezésre vonatkozó dokumentáció előkészítése és a műszaki terv pedig három és fél hónap alatt. Ugyanakkor a nyertes cég biztosítja a műszaki felügyeletet a kivitelezési munkálatok időszaka alatt.

Az árajánlat kapcsán 390 ezer euróban állapodtak meg áfa (1.929.681 lej áfa nélkül), amely összeg a multifunkcionális kulturális központ építésére vonatkozó szerződés 2,6 százalékát teszi ki.

„Június elején kapjuk meg a megvalósíthatósági tanulmányt. A szükséges jóváhagyásokkal együtt a teljes műszaki terv szeptemberig kell elkészüljön. A szerződésbe belefoglaltuk, hogy a tervezéssel foglalkozó cég biztosítja a műszaki felügyeletet a kivitelezési munkálatok időtartama alatt. Szeptember végén tendereljárást szervezünk a kivitelező kiválasztására. 2023 első negyedévében elkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok. Köszönetet mondok Călin Gal alelnök úrnak és azon kollegáknak, akik részt vettek az eljárás lebonyolításában és a szerződés aláírásának előkészítésében”, jelentette ki Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A projektet európai uniós forrásokból finanszírozzák, az erre vonatkozó pályázatot a Románia-Magyarország határon átnyúló program keretében fogják benyújtani.

Mint ismeretes a multifunkcionális kulturális központ a Bihorul Sportiskola, a Partenie Cosma Közgazdasági Főgimnázium, a Gheorghe Şincai Bihar Megyei Könyvtár, a Körösvidéki Múzeum, a Területi Munkafelügyelőség, az Állami Számvevőszék leendő új székhelye és a  Făgărașului utca által határolt területen fog felépülni.

A létesítményben lehet majd szervezni előadásokat, koncerteket vagy  kongresszusokat, hozzájárulva ezáltal Nagyvárad és Bihar megye kulturális, üzleti és tudományos jellegű turisztikai szolgáltatásainak bővítéséhez.

Előző Elfogadták a Bihar Megyei Tanács 2022-es költségvetését

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor