Contact

Aláírták a nagyürögdi, fugyivásárhelyi és hegyközpályi gázhálózatok kivitelezési szerződését

Itthon > Uncategorized > Aláírták a nagyürögdi, fugyivásárhelyi és hegyközpályi gázhálózatok kivitelezési szerződését

A Bihar Megyei Tanács székhelyén május 25-én aláírták Nagyürögd, Fugyivásárhely és Hegyközpályi községek  gázhálózatainak tervezésére és kivitelezésére vonatkozó szerződést.

Az eseményen jelen volt Teodora Baba (Nagyürögd), Ioan Gligor (Fugyivásárhely) és Somogyi Lajos (Hegyközpályi), a három település polgármestere, Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, Letiția Motoc, a Nagyváradi Metropolisz Övezet Egyesületének igazgatója, valamint a tendert megnyerő konzorcium képviselője.

A munkálatokat az AVI PROD GRUP Kft. (fővállalkozó) és az AVRIL Kft. cégekből álló társulás fogja elvégezni, a szerződés értéke 68.011.811,87 lej áfa nélkül. A szerződés időtartama 16 hónap, ebből 4 hónap jut tervezésre és 12 hónap pedig a kivitelezési munkálatokra. 

A Bihar Megyei Tanács elősegítette a három község közötti társulást, 400 ezer euró értékben társfinanszírozást biztosított a Hegyközpályi községben történő kisajátítások elvégzésére, valamint támogatást nyújtott a dokumentációk elkészítéséhez és a szükséges engedélyek és jóváhagyások megszerzéséhez.

„Ez a projekt nagyon fontos a három község fejlődésének, és a lakosok életszínvonala növelésének szempontjából is. Ezen beruházás megvalósítása elősegíti a gázhálózatok kiépítését a szomszédos községekben is. A projekt megvalósításában végig részt veszünk”, nyilatkozta Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A három községben összesen 135,4 kilométer lesz a gázhálózatok hossza, Nagyürögdön 31,2  kilométer, Fugyivásárhely községben 54,1 kilométer, Hegyközpályi esetében pedig 50,1 kilométer. 

A finanszírozás európai uniós alapokból történik, és a Nagy Infrastruktúra Operatív Programon (POIM) 8. prioritási tengelyén keresztül valósul meg, amelynek a következő elnevezése van: Intelligens és fenntartható elektromos- és gázszállító hálózatok. A finanszírozási szerződés aláírására 2022. júniusában került sor.

Ezen projekt megvalósítása Nagyürögdön, Fugyivásárhelyen és Hegyközpályi községben, valamint a váradszentmártoni polgármesteri hivatal székhelyén, az Anghel Saligny Országos Beruházási Programon keresztül megpályázott finanszírozása, azt jelenti, hogy Nagyvárad teljes agglomerációjának települései csatlakozni fognak a földgázhálózathoz.

Előző Koncesszióba adják a székelyhídi biomassza üzemet

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor