Contact

Aláírták a Nagyváradi Metropolisz Övezetben építendő körgyűrűk tervezésére vonatkozó szerződést

Itthon > Infrastruktúra > Aláírták a Nagyváradi Metropolisz Övezetben építendő körgyűrűk tervezésére vonatkozó szerződést

Április 14-én  a „ Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő megyei utak járhatóságának növelése” elnevezésű beruházás műszaki kivitelezési terveinek elkészítésére vonatkozó szerződést írtak alá az ADURO Kft.-vel.

„Hat hónapon belül véglegesíteni kell a műszaki terveket, amelyeket a  Regionális Operatív Program alapján nyújtjuk be finanszírozásra az Észak-Nyugati Regionális Fejlesztési Ügynökséghez. Az év végén megszervezzük a licitációkat a kivitelezők kiválasztására, terveink szerint tavasszal megkezdődnének a munkálatok. 2024-től már közlekedni lehet ezen a három körgyűrűn. A következő napokban az  ADURO IMPEX Kft. jótállást vállal a munkálatokra, a jövő héttől pedig kezdetét veszik a tervezési munkálatok. A finanszírozás európai uniós alapokból történik a Műszaki Támogatási Operatív Programon keresztül.  Időközben a váradszentmártoni és bihari körgyűrű megvalósításán is dolgozunk.”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A tavalyi év végén  a következő körgyűrűket minősítették át megyei úttá, majd átvette a Bihar Megyei Tanács: Fugyivásárhely (5,8 km), Nagyürögd (8,4 km) és Szentandrás (5 km). Ezeket az elkerülő utakat azon települések polgármesteri hivatalaival együttműködve építik, amelyek térségében azok haladnak, azaz Fugyivásárhely, Nagyürögd és Szentandrás önkormányzataival. Bihar megye 340 ezer euróban részesül az európai uniós alapokból a műszaki tervek finanszírozására. Ezen szakaszt követően a körgyűrűk építését a Regionális Operatív Programból finanszírozzák majd.

„A következő években épülő úthálózat a metropolisz övezetben lehetővé teszi, hogy a Nagyváradra, illetve Nagyváradról ingázók ne veszítsenek annyi időt utazással, így többet lehetnek családjukkal. Meg fognak szűnni a Nagyváradról Fugyivásárhely felé történő sűrű délutáni forgalom miatt jelenleg keletkező dugók”, tette hozzá Ilie Bolojan megyei elnök.

Az ADURO IMPEX Kft. által megnyert tender értéke  754.790,40 lej, áfa nélkül.  Ez tartalmazza a „ Nagyvárad Metropolisz Övezetében lévő megyei utak járhatóságának növelésére” vonatkozó projekt műszaki kivitelezési tervének kidolgozását, valamint a beruházási munkálatok jóváhagyási dokumentációjának elkészítését „ A 767E számú megyei út Fugyivásárhely-Kiskopács közötti szakaszának, az 1+060 kilométertől kezdődően, egészen a 13+760 kilométerig (L= 12,700 km) rehabilitációja”, beruházás kapcsán.

Előző Elkezdődik a belényesi buszpályaudvar építése

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor