Contact

Aláírták a nagyváradi repülőtér utastermináljának bővítésére vonatkozó szerződést

Itthon > Uncategorized > Aláírták a nagyváradi repülőtér utastermináljának bővítésére vonatkozó szerződést

A „ Nagyváradi Repülőtér 1. számú utastermináljának bővítése és hatékonyságának növeléseelnevezésű projekt tervezésére és kivitelezésére vonatkozó szerződést a múlt hét végén írták alá.

A beruházást a SSAB AG Rt. (fővállalkozó), a  BEMEL AG Kft, és a  ACA ZOORK Kft cégekből álló konzorcium  fogja megvalósítani..

A T1-es terminél bővítésénél figyelembe vették, hogy az alkalmas legyen 400 utas egy időben történő befogadására, távozás vagy érkezés esetén is. A járatokat négy fő csoportra osztották: érkezés/indulás a schengeni országok esetében és érkezés/indulás a nem schengeni országoknál. Az úgynevezett VIP-járatok esetében másodlagos rendszert fognak alkalmazni az érkező/induló járatok esetében. Ily módon óránként 800 utast tudnak fogadni érkezéskor és távozáskor, mind a hazai, mind a nemzetközi járatok esetében.

Az új épületek nem lesznek emeletesek, bizonyos övezetekben építenek csak emeleteket vagy félemeleteket. Építenek üzlethelyiségeket, irodákat az alkalmazottaknak, valamint az reptéri ellenőrzést végző hatóságok munkatársainak, mint például a határőrök, a vámosok, a hírszerző szolgálat emberei.

A projekt értelmében az új utasterminált 2.925 négyzetméterről mintegy 12.500 négyzetméterre fogják bővíteni. 

A beruházás még magába foglalja a terminál előtti lebetonozott rész bővítését, hogy megkönnyítse az utasok, a repülőtéri dolgozók, valamint a légikikötőben használt gépjárművek közlekedését, bővítik az összekötő utakat és a parkolót is, amely 320 jármű befogadására lesz alkalmas. A repülőgépek jégtelenítésre használható berendezést is vásárolnak.

A „ Nagyváradi Repülőtér 1. számú utastermináljának bővítése és hatékonyságának növeléseelnevezésű projekt összértéke  177.586.964,51 lej áfa nélkül. Az európai uniós alapokból történő finanszírozás a 2014-2020 közötti Nagy Infrastruktúra Operatív Program keretéből történik a 2. számú prioritási tengelyen: Minőségi, hatékony és fenntartható multimodális közlekedési rendszer fejlesztése.

A beruházás megvalósítása által a jövőben egyetlen terminálon fog történni az érkező és elutazó  utasok  kiszolgálása, így megszűnik a két terminálon való működéssel járó összes kellemetlenség, ezáltal javítva a működés hatékonyságát. Ugyanakkor a repülőtéren egy termálvizes fűtési rendszert és egy fotovoltaikus központot alakítanak ki, amely beruházások növelik az energiahatékonyságot. A repülőtér a kivitelezési munkálatok időszaka alatt is nyitva marad. Az utasok a 2. számú (régi) terminált fogják használni, amelynek kapacitását bővíteni fogják, ugyanis a fővállalkozó ideiglenes helyiségeket alakít ki az érkező utasok számára.    

Előző <strong>Négy ajánlat érkezett a margittai ipari park megvalósítására</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor