Contact

Aláírták a rakományterminál kivitelezésére vonatkozó 32 millió euró értékű szerződést

Itthon > Uncategorized > Aláírták a rakományterminál kivitelezésére vonatkozó 32 millió euró értékű szerződést

Ana Dumitrache, a CTP Románia cég ügyvezető igazgatója, Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke, és Răzvan Horga, a Nagyváradi Repülőtér Rt. ideiglenes vezérigazgatója augusztus 30-án, Nagyváradon aláírta a rakományterminál létesítésére vonatkozó szerződést.

A CTPARK a következő két évben  32.078.869 eurót fog fordítani a nagyváradi repülőtéren megvalósítandó projektre. A benyújtott ajánlat szerint az épületek (raktárak és hangárok) kivitelezésére 25,7 millió eurót fordítanak, a repülőgépek számára kifutópályát, csatlakozást és parkolást biztosító részt alakítanak ki, valamint bekötőutat és parkolási lehetőséget hoznak létre a járműveknek, ezekre mintegy 6,4 millió eurót különítenek el.

„Örülünk annak, hogy Nagyváradon is lesz a CTP -nek beruházása. Törekedni fogunk, hogy megfeleljünk a nagyváradi közösség elvárásainak. Prémium minőségű, tartós és fenntartható beruházást fogunk megvalósítani, amely hozzáadott értéket teremt minden érintett számára”, jelentette ki Ana Dumitrache, a CTP Románia ügyvezető igazgatója.

„A cargo terminál, egy mindeddig hiányzó logisztikai infrastruktúra volt Bihar megyében. Ezen beruházás kivitelezése a következő két évben biztosítja a szükséges feltételeket, azon termékek légi szállításához, amiket messziről hoznak, és a nagyváradi cégeknek kell a gyártási folyamat során. Ugyanakkor megteremti annak a lehetőségét is, hogy a Nagyváradon előállított termékeket az itteni cégek külföldi partnereinek szállítsák. Bihar megyében egy új logisztikai központot hoznak létre. A nagyváradi repülőtérrel együtt felelősséget vállalunk ebben a partnerségben, annak érdekében, hogy megtervezzük a nagyváradi repülőtér közterületén létesítendő infrastrukturális beruházást, valamint  engedélyeztessük a projekteket. Köszönjük partnereink döntését, hogy befektetnek ebbe a fontos Bihar megyei projektbe, és meggyőződésünk, hogy két éven belül használatba kerül a terminál, a szerződés előírásainak megfelelően”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A beruházó cégnek 143.880 négyzetméteres területet bocsátottak a rendelkezésére.

A beruházás három szakaszban fog megvalósulni:

  • a projekt első szakasza, amely10,9 millió eurót tesz ki és a tervezett beruházás 34 százalékát jelenti 2021 negyedik negyedévében veszi kezdetét, és 2022-ben fog zajlani ;
  • a projekt második fázisa, ennek keretében11,8 millió értékű beruházás fog megvalósulni, és amelyik  együtt az első szakasszal a teljes beruházás71 százalékát teszi ki, ez 2023-as év folyamán kerül sorra;
  • a projekt harmadik szakaszának értéke9,4 millió euró, ez az első és második fázissal együtt a beruházás 100 százalékát teszi ki, az utolsó fázis munkálatai 2023-ban fognak zajlani.

A szerződés aláírása előtt találkozó zajlott a repülőtér fejlesztésében részt vevő összes érintettel. A fentebb felsoroltak mellett a megbeszéléseken jelen volt Florin Birta, Nagyvárad polgármestere és Alina Silaghi, a Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökség vezérigazgatója.

A CTPARK IOTA Kft. a CTP csoport tagja,  Közép –és Kelet Európában az ipari és logisztikai területek fő fejlesztője, a portfóliójához tartozik több mint 6,3 millió négyzetméter nagyságú bérbe adható terület több európai országban, mint például Csehországban, Romániában, Lengyelországban, Szlovákiában, Magyarországon, Szerbiában, Hollandiában.

Előző 140 millió euró fordítható Románia-Magyarország határon átnyúló projektjeire

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor