Contact

Aláírták a Réz-hegység természetvédelmi övezet megőrzésére vonatkozó finanszírozási szerződést

Itthon > Uncategorized > Aláírták a Réz-hegység természetvédelmi övezet megőrzésére vonatkozó finanszírozási szerződést

Július 14-én aláírták az európai uniós alapokból történő finanszírozásra vonatkozó  szerződést  a „Természetvédelmi intézkedések megvalósítása a Natura  2000 ROSCI00322 Réz-hegység terület megőrzése érdekében” elnevezésű projekt esetében.

Ezt a beruházás, a Bihar Megyei Tanács,  Kisösi és Sólyomkővár önkormányzatai, valamint a Védett Területek Országos Ügynökségével (ANANP), mint projektvezetővel  kötött együttműködési megállapodás keretében valósul meg.

A projekt általános célkitűzése a térség biodiverzitásának javítása, az élővilág, a biológiai sokféleség, megvédése, a terület kezelési tervében előírt sajátságos intézkedések végrehajtása révén.

A beruházás fontos célkitűzése a közösségi jelentőségű fajok és élőhelyek kedvező helyzetének fenntartása és/vagy javítása a terület kezelési tervében meghatározott általános és egyedi intézkedések végrehajtása révén, a terület kezelője tevékenységének hatékonyabbá tétele érdekében.

Sólyomkőváron menedzsment-, kutató és oktatóközpontot hoznak létre, Kisösi községben pedig fajok és élőhelyek megóvása érdekében a természetvédelmi övezeten kívül alakítanak ki egy területet , hogy  csökkentse az emberi tevékenységek hatását  a védett részeken.

A projektet a 2014-2020 Nagy Infrastruktúra Operatív Program (POIM) keretéből finanszírozzák, a beruházás 2023. december 31-ig kell elkészüljön. A finanszírozási szerződés értéke 9.437.417,19 lej áfával együtt,  ez az összeg vissza nem térítendő.

A kisősi és sólyomkővári beruházások elvégzésre vonatkozó tendert már kiírták, a beérkezett ajánlatok elbírálása július 24-én kezdődik.

Előző Ötven piaci standot vásároltak a Bihar megyei kistermelőknek

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor