Contact

Ötven piaci standot vásároltak a Bihar megyei kistermelőknek

Itthon > Uncategorized > Ötven piaci standot vásároltak a Bihar megyei kistermelőknek

A Bihar Megyei Tanács a Fenntartható Fejlesztési Ügynökség közreműködésével 50 piaci standot vásárolt, a helyi, hagyományos termékek értékesítésére. Ezeket a mobil árusító pultokat az őstermelők fogják használni a Bihar Megyei Termékek heti vásárán, amelyeket Nagyváradon, Belényesen és Margittán fognak szervezni.

A ponyvával rendelkező standok lucfenyőből készültek. Az árusító pultok mérete: 100×200 centiméter, a stand tetejének hossza 266 centiméter, a szélessége (nyitott pult esetén) 220 centiméter. A standokat úgy készítették, hogy védve legyen a fakártevők és a kedvezőtlen időjárási viszonyok ellen. 

A standok szállítására vonatkozó szerződést a szlovéniai LESARSTVO ŽAŽE d.o.o céggel kötötték meg. Az 50 piaci árusító stand ára 160.250 lej volt, azaz darabonként 3.205 lej. A pultok leszállításának határideje legtöbb két hónap, július 14-től számítva.

Mint ismeretes július 15-től, szombattól kezdődően heti rendszerességgel szervezik meg a Bihar Megyei Termékek vásárát a nagyváradi Szent László téren (Piața Unirii). A piac lehetőséget nyújt a Bihar megyei őstermelők számára, hogy megismertessék és értékesíthessék termékeiket.

A vásáron a minőségi termékek széles választékával várják a vásárlókat, érdeklődőket szombaton 8 és 13 óra között. A következő termékeket kínálják majd eladásara: zöldségeket, a Bors és Bihar községekből érkező kistermelőktől, gyümölcsöket, Bihardiószegről, Székelyhídról, Biharrósáról és a Nagyvárad  környéki dombvidékéről, hús- és húskészítményeket, Belényesből, sajtokat, Érköbölkútról, mézet és méhészeti termékeket, Siterből, Bihardiószegről és Hegyalja térségéből, mézeskalácsokat, Érmihályfalváról, szörpöket és lekvárokat, Belényesből és Fugyivásárhelyről, levendulából készült termékeket, Magyargyepesről és Méhelőről, valamint virágokat Borsról és Kügypusztáról.

A helyi termelői vásárt minden szombaton, 8 és 13 óra között szervezik meg, kivéve azokat a napokat, amikor valamilyen eseményt tartanak a Szent László téren.

A helyi termékek vásárát annak az együttműködési megállapodásnak a keretében szervezik meg, amelyet a Bihar Megyei Tanács, az Érmelléki Gazdák Egyesülete, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal, a Nagyvárad és Környéke Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR), valamint a Bihar Megyei Fenntartható Fejlesztési Ügynökség (ADD) kötött egymással. A belényesi és a margittai önkormányzat is részt vesz a projektben, ugyanis mindkét településen szerveznek majd termelői vásárokat.

A helyi  őstermelők az Érmelléki Gazdák Egyesületénél jelezhetik részvételi szándékukat a következő e-mail címen: targbihor@gmail.com.

Előző Aláírták az élesdi körgyűrű finanszírozási szerződését

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor