Contact

Aláírták a szállodaépítésre szánt telek haszonbérleti szerződését

Itthon > Uncategorized > Aláírták a szállodaépítésre szánt telek haszonbérleti szerződését

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke és Cristian Erbașu, a CONSTRUCTII ERBASU Rt. vezérigazgatója december 22-én aláírták a haszonbérleti szerződést arra a földterületre, amelyen több mint 10 millió euró értékben egy hotelt fognak építeni.

Ezt a Bihar Megyei Tanács elnöke jelentette be egy sajtótájékoztatón. A szerződés aláírásán részt vett Călin Roman, az Erbașu Transilvania cég igazgatója is.

A 3.981 négyzetméteres nagyságú terület a Bihar Megyei Tanács tulajdonában van. A telek a város központi részén található a Körösvidéki Múzeum és a leendő Multifunkcionális Kulturális Központ közelében. Ez utóbbiban kulturális és szabadidős tevékenységeket fognak szervezni. 

A CONSTRUCTII ERBASU Rt. nyerte meg a Bihar Megyei Tanács által októberben kiírt versenytárgyalást.  A haszonbérleti szerződés időtartama 25 év, a befektető évi 7,5 eurós díjat fog fizetni négyzetméterenként, azaz 25 év alatt 187,5 eurót négyzetméterenként. A cég 25 év alatt összesen 746.437,5 eurós bérleti díjat fog fizetni a megyei önkormányzatnak.

„Gyakorlatilag a szerződés szerint mostantól kezdődik az az időszak, amely alatt a cégnek el kell kezdenie a tervezési munkálatokat, hat hónapon belül be kell fejeznie a műszaki tervek elkészítését, majd meg kell szereznie a szükséges engedélyeket és jóváhagyásokat.  Nagyon valószínű, hogy jövő év ősszel megkezdődhet a szálloda építése a Bihar Megyei Tanács telkén, amely a Körösvidéki Múzeum mögött található.”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke. 

A 1280 négyzetméteres alapterületű, hét emeletes szálloda építése teljes egészében magánbefektetés. Az épületben legtöbb 280 személyt tudnak elszállásolni. A szálloda mellett bekötőutat létesítenek a járművek és a gyalogosok számára, valamint 18 férőhelyes parkolót és zöldövezetet is kialakítanak. 

A beruházás négy szakaszban valósul meg. Az elsőben készül el a beruházás műszaki-gazdasági dokumentációja, a koncessziós szerződés megkötésétől számított legtöbb hat hónapon belül. A projekt második szakasza előírja az építési engedély megszerzését, a műszaki-gazdasági dokumentáció elkészülésétől számított legfeljebb négy hónapon belül.

A következő fázisban kezdődnek meg a kivitelezési munkálatok, az építési engedély megszerzésétől számított legtöbb egy hónapon belül, Az utolsó szakaszban elkészül a beruházás, az építési engedély kibocsátásától számított legtöbb két éven belül.

Előző Befejeződött a Bihar kolindál elnevezésű rendezvénysorozat

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor