Contact

Befejeződött a Bihar kolindál elnevezésű rendezvénysorozat

Itthon > Uncategorized > Befejeződött a Bihar kolindál elnevezésű rendezvénysorozat

December 18-án a biharrósai hagyományokat és szokásokat bemutató fesztivállal fejeződött be az első alkalommal megrendezett „Bihar kolindál” elnevezésű eseménysorozat.

A  rendezvényeken több folklóregyüttes és énekes csoport lépett fel, akik Bihar megye minden övezetébe elvitték a Megváltó születésének örömhírét.  Több településen rendeztek kolindakoncertek Bihar megyében: december 10-én Tinódon, december 11-én Köröskisújfalun és Élesden,  december 16-án Tenkén és Vaskóhszikláson, december 17-én Belényesen , Margittán és Susdon, december 18-án pedig Biharrósán. A koncerteken népviseletbe öltözött énekesek és táncosok léptek fel.

„A Bihar kolindál elnevezésű rendezvénysorozat hagyományok őrzése és továbbvitele mellett rávilágított arra, hogy milyen szépek Bihar megye térségei és a lakosok milyen lelkesen vesznek az ilyen fesztiválokon. A jövő évben a megye még több településén szervezzünk majd hasonló rendezvényeket.  Köszönetet mondok kollegáimnak a Bihar Megyei Tanácstól, valamint a Bihar Megyei Kulturális Központ, a Bihar Megyei Tanfelügyelőség, az ortodox egyházközségek munkatársainak, és valamennyi település polgármesterének, ahol megszervezték a fesztiválokat”, nyilatkozta Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A projekt megvalósításában a következők veszttek részt: a Bihar Megyei Tanács, a Bihar Megyei Kulturális Központ, a Bihar Megyei Tanfelügyelőség, a Román Ortodox Egyház, a fellépések helyszínéül szolgáló polgármesteri hivatalok, valamint a Bihar megyei népzenészek. Florica Bradu népzenei előadóművész is csatlakozott a Bihar megyei hagyományok megőrzését és népszerűsítését célzó  kezdeményezéshez.

Előző Konzorciumot alapítanak a duális képzés támogatására

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor