Contact

Aláírták a szerződést a belényesi körgyűrű II. útszelvényének kivitelezésére

Itthon > Uncategorized > Aláírták a szerződést a belényesi körgyűrű II. útszelvényének kivitelezésére

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke június 9-én aláírta a belényesi körgyűrű II. szakaszának tervezési és kivitelezési munkálataira vonatkozó szerződést, a Drum Asfalt (fővállalkozó) és az Ile Viorel Construct cégekből álló konzorcium képviselőjével. A beruházás megvalósításával megbízott konzorciummal kötött szerződést Belényes megyei jogú városban írták alá.  A szerződés összege 14.678.561,20 lej áfa nélkül.

A belényesi körgyűrű II. útszelvénye két kilométer hosszú lesz, ez a Gyalány település felé vezető meghosszabbított szakasz. Az út kétsávos lesz menetirányonként egy-egy sávval. Az új útszakasz biztosítani fogja az összeköttetést a belényesi körgyűrű és a 764-es számú megyei út (Belényes – Biharrósa-  Élesd) között, illetve ezen keresztül lehet majd behajtani a leendő belényesi ipari park területére.

„A jövő hét folyamán írjuk alá a tervezési munkálatok elkezdésére vonatkozó rendelkezést. Július közepére pedig a tervező elkészíti és átadja az összes dokumentációt. A kivitelezést végző konzorciummal folyatatott  megbeszélések értelmében július második felében kezdik meg a körgyűrű ezen szelvényének építését. Terveink szerint 2024 április végéig elkészülhet a beruházás. Köszönettel tartozom a Belényesi Polgármesteri Hivatalnak, hogy támogatta a projekt megvalósítását. Ugyanakkor köszönöm a Bihar Megyei Tanács műszaki és közbeszerzési osztályán dolgozó kollegáimnak a szerződéssel kapcsolatban  végzett tevékenységüket”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Mint ismeretes a belényesi körgyűrű I. szakaszának munkálatai 2023. februárjában kezdődtek meg. A körgyűrű nyomvonalának hossza 7,33 kilométer. Az út kétsávos lesz, menetirányonként egy-egy sávval, és a következő műszaki jellemzőkkel rendelkezik: az úttest szélessége hét méter lesz, amihez még hozzáadódnak a szélesítésből adódó különbözetek, a sávszélesség 2 x 075 méter lesz, az útszegély mérete pedig 2 x 1,70 méter.

A projektet vissza nem térítendő európai alapokból finanszírozzák, a 2014-2020 közötti Nagy Infrastrukturális Operatív Program (POIM) keretében, együttműködve az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társasággal.

Előző Kijelölték a kivitelezőt 12 hulladékgyűjtő udvar építésére

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor