Contact

Kijelölték a kivitelezőt 12 hulladékgyűjtő udvar építésére

Itthon > Uncategorized > Kijelölték a kivitelezőt 12 hulladékgyűjtő udvar építésére

A 12 hulladékgyűjtő udvar építésére vonatkozó tenderre benyújtott 20 ajánlat értékelését és elbírálását követően kijelölték a nyertes céget, amely elvégzi a kivitelezési munkálatokat.

A közbeszerzési eljárásokat a következő négy övezet esetében írták ki: 1.övezet: Váradszentmárton, Biharszentandrás és Fugyivásárhely, 2. övezet: Tenke, Magyarcséke és Oláhszentmiklós, 3. övezet: Barátka, Mezőteledg és Rév, valamint a  4. övezet: Érmihályfalva, Székelyhíd és  Papfalva.

Mind a négy övezet esetében, a Dumexim Kft. nyerte meg a közbeszerzési eljárást.  A nyertes árajánlatok összege: az 1. övezet esetében 4.025.106,95 lej áfa nélkül; a 2. övezet esetében 4.355.947,55 lej áfa nélkül; a 3. övezet esetében 4.277.241,49 lej áfa nélkül; a 4. övezetnél pedig 3.980.854,65 lej áfa nélkül. A szerződést június 20-án fogják aláírni, ezt követően pedig megkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok. 

A 12 platform részét képezi annak a 32 darab hulladékgyűjtő udvarból álló hálózatnak, amelyet Bihar megyében alakítanak ki.  Ezt a projektet a Bihar Megyei Tanács és az Ecolect Csoport Közösségek Közti Fejlesztési Egyesület (A.D.I.) valósítja meg együttműködve az önkormányzatokkal.

Minden központban nagyméretű konténereket helyeznek el a következő hulladékok szelektív gyűjtésére: ruhaanyagok, újrafelhasználható termékek, fém, háztartási cikkek, üveg, elektromos és elektronikus termékek, műanyagok, papír-karton, faanyagok, bútorok, növényi eredetű hulladékok, építőipari törmelékek és veszélyes hulladékok. A lakosoknak nem kell fizetniük az új hulladékgyűjtő platformok használatáért.

Mint ismeretes négy településen,  Élesden, Belényesen , Margittán és Nagyszalontán már elkészültek az önkéntes hozzájárulással létesített hulladéktároló platformok, amelyeket hamarosan megnyitnak.  További 16 hulladékgyűjtő udvart létesítenek a következő településeken: Bors, Hegyközpályi, Nagyürögd, Kiskopács,Vaskohsziklás, Vaskoh, Dragánfalva, Bontesd , Hagymádfalva, Vámosláz, Bályok, Kisősi, Keményfok, Alsókocsoba, Miklóirtás, Belényesirtás. Ez esetben folyamatban van a tenderre beérkezett ajánlatok értékelése és elbírálása.

Ezen központok a Bihar Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszer (SMID) részét képezik, és nemcsak azon területi-közigazgatási egységek lakosai használhatják majd ingyenesen, ahol ezen platformok találhatóak, hanem a szomszédos települések lakosai is bérmentesen szállíthatják oda a hulladékokat.

Előző Nyílt napokat tartanak a nagyváradi duális oktatási központban

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor