Contact

Aláírták a szerződést a Nagyszalonta-Tenke közötti út helyreállítására

Itthon > Uncategorized > Aláírták a szerződést a Nagyszalonta-Tenke közötti út helyreállítására

A Bihar Megyei Tanács március 10-én írta alá a 795 számú megyei út Nagyszalonta – Tenke közötti szakasza rehabilitációjára vonatkozó tervezési és kivitelezési szerződést.  Ezt Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke jelentette be a március 11-én tartott sajtótájékoztatón.

„Ez a licitáció nem mondható sikeresnek, mivel sajnos szokatlanul hosszú ideig húzódott. Az árajánlatok még 2019-ben nyújtották be, aztán számos fellebbezés történt, amelyeket perek követtek. A hosszúra nyúló periódus után végre sikerült aláírnunk a szerződést. A hónap végéig kibocsátjuk a munkálatok elkezdésére vonatkozó rendelkezést. A tervezésre hat hónapot irányoztunk elő. Ha minden zökkenőmentesen zajlik, akkor ősszel már elkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok is. A szerződés értelmében a beruházásnak három év alatt kellene elkészülnie, azonban a kivitelező céggel megállapodtunk abban, hogy két év alatt befejezi a munkálatokat”, jelentette ki a sajtótájékoztatón Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A felújítandó útszakasz hossza 23,3 kilométer. A munkálatokat a kolozsvári  Diferit Kft. fogja végezni. A 2019-es ajánlatok szerint a szerződés értéke 71.934.985,57 lej volt áfa nélkül. Az új piaci árak alapján történt kiegészítés után a szerződés értéke mintegy 86 millió lejre emelkedik.

A műszaki terv elkészítését és a kivitelezési munkálatokat a Bihar Megyei Tanács saját költségvetéséből finanszírozzák, de a külső forrásokból történő támogatás lehetőségét is keresik.

Előző Új hegyi turistautat hagyott jóvá a turisztikai minisztérium Bihar megyében

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor