Contact

Aláírták a társulási szerződést a hulladéktárolók létesítésére

Itthon > Infrastruktúra > Aláírták a társulási szerződést a hulladéktárolók létesítésére

Május 18-án aláírták a társulási szerződést a  Bihar Megyei Tanács, valamint Nagyszalonta, Margitta, Belényes és Élesd polgármesteri hivatala között, amely négy különálló szelektív hulladékgyűjtő – központ létesítésére vonatkozik.

A Bihar Megyei Tanács megépíti a négy hulladéktároló udvart az illető területi- közigazgatási egységben és ellátja a szükséges felszerelésekkel.

            A fent említett önkormányzatok kijelölik a hulladéktárolók létesítésére szükséges területet és a Bihar Megyei Tanács rendelkezésére bocsátják azt. A terület körülbelül 3 ezer négyzetméteres lesz, utakat kell biztosítani a megközelíthetőséghez, valamint a közműhálózatok (víz, csatorna, elektromos áram) mellett, vagy közelében kell elhelyezkedjenek. Ugyanakkor a helyhatóságok biztosítják a működéshez szükséges körülményeket és kidolgozzák a központok szabályzatát úgy, hogy ezt más területi-közigazgatási egységek is használhassák. A környékbeli lakosok legalább három évig ingyen vihetnek oda olyan hulladékokat, amelyeket a helyi köztisztasági vállalatok nem szállítanak el, mint például építkezési és bontási törmeléket, gumiabroncsokat, mosdókagylókat, nagy méretű bútorokat, különböző típusú olajokat stb.

A közigazgatási-területi egységek azon  lakosai számára, akik a környékbeli központhoz szállítják a hulladékokat, az a polgármesteri hivatal fedezi a költségeket, ahol az illető él, vagy ott van a lakhelye.

Ezek a központok kiegészítik a Bihar megyei Integrált Hulladékkezelő Menedzsmentrendszert (SMID), mivel a két nagyváradi központon kívül máshol nem lehet nagy méretű hulladékokat tárolni Bihar megyében.

Mint ismeretes a megyei képviselő-testület a március 30-i rendes ülésén jóváhagyta a  Bihar Megyei Tanács, valamint a nagyszalontai, a margittai, a belényesi és az élesdi önkormányzatok közötti társulásra vonatkozó határozatot, amely a hulladékgyűjtő központok létesítéséről szól.

Előző Kutyamenhelyek létesítésére kötöttek társulási szerződést

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor