Contact

Aláírták Bihar község körgyűrűjének kivitelezési szerződését

Itthon > Uncategorized > Aláírták Bihar község körgyűrűjének kivitelezési szerződését

Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke szeptember 28-án aláírta a  Bihar község körgyűrűjének  kivitelezésére vonatkozó szerződést, a tendert megnyerő konzorcium, a  Dumexim és a Consorzio Stabile EBG Group cégekből álló társulás képviselőjével.

A kivitelezési szerződés értéke 55.767.745,17 lej áfa nélkül. Az eseményen jelen volt Filip Cheșeli, a Bihar Megyei Tanács Műszaki Igazgatóságának vezetője is.

„A bihari körgyűrű, valamint a Bihar és Hegyközpályi községek közötti út építése hatékonyabb közlekedést fog biztosítani  megyénk északi részén. Ugyanakkor új összeköttetést teremt az A3-as autópályával. Ez a beruházás hozzájárul majd  ezen térség gazdasági fejlődéséhez”, jelentette ki Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

Bihar község 8,7 kilométer hosszú körgyűrűje két szakaszból áll, amelynek teljes hossza 8,7 kilométer lesz. Az 5,6 kilométeres hosszú első szakasz, a tulajdonképpeni körgyűrű kikerüli Bihar községet, a 3,1 kilométeres második szakasz pedig összeköti Hegyközpályit a leendő körgyűrűvel.

„A Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő megyei utak bővítése- 3. szakasz” elnevezésű beruházás kivitelezésének időtartama 18 hónap a munkálatok elkezdésére vonatkozó rendelkezés kiadásától számítva.  

A Bihar Megyei Tanács a megyei úthálózat korszerűsítésére vonatkozó európai uniós finanszírozású pályázatot nyújtott be augusztus 1-jén, a 2021-2027 Észak- Nyugati Regionális Program keretében, a „Bihar megyei úthálózathoz és a TEN-T csomópontokhoz vezető másodlagos közúti összeköttetések kiépítése és felújítása” elnevezésű  projekt részeként, amely 73 kilométernyi megyei utat foglal magába.

Mint ismeretes február  második felében kezdődtek meg a Nagyváradi Metropolis Övezetben  lévő többi körgyűrű ( a fugyivásárhelyi, a biharszentandrási és a nagyürögdi) kivitelezési munkálatai. A tendert két útszelvényre írták ki. Az egyik szerződés az első útszelvény kivitelezési munkálataira vonatkozik: a fugyivásárhelyi körgyűrű kialakítására (5,8 kilométeres hosszúságban) és a Fugyivásárhely-Kiskopács közti 767E jelzésű megyei út korszerűsítésére (12,7 kilométer), a másik szerződés pedig a biharszentandrási (5 kilométer) és a nagyürögdi (8,4 kilométer) körgyűrűk építésére.

Előző Jól haladnak a belényesi körgyűrű kivitelezési munkálatai

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor