Contact

Aláírták a turisztikai  kerékpárutak kialakítására vonatkozó finanszírozási szerződést

Itthon > Uncategorized > Aláírták a turisztikai  kerékpárutak kialakítására vonatkozó finanszírozási szerződést

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke március 22-én írta alá a Bihar , Kolozs és Fehér megyét összekötő turisztikai kerékpárút létrehozására vonatkozó finanszírozási szerződést. A bicikliutakat Erdélyi-szigethegység térségében fogják kialakítani.

A „VELO Apuseni” projekt keretében 227 kilométer hosszú kerékpárutat létesítenek, ebből 99,3 kilométer Bihar megye területén épül, 35,3 kilométer Fehér megyében, 92,4 kilométer pedig Kolozs megyében. 

A támogatási szerződés érétke 110 millió lej és teljes egészében vissza nem térítendő. A beruházást az Országos Helyreállítási Alapból (PNRR) finanszírozzák az I.4 kiíráson belül, amelynek elnevezése: „3.000 kilométer hosszú kerékpárút kivitelezése országos szinten, 11.komponens- Turizmus és Kultúra. ”

  Most következik a projekt tervezési szakasza, mindegyik önkormányzat a saját megyéjében végzi el a beruházást.

„Figyelembe véve, hogy Bihar megyében mintegy 40 kilométer hosszú bicikliút épül a Félixfürdő-Kardó és Szombatság-Venterrogoz közötti, használaton kívüli vasúti töltés mentén, ezért először véglegesítjük az érintett területek átvételét, valamint elvégezzük a műszaki tanulmányokat. Jövő héttől a Bihar Megyei Tanács európai uniós tervekért felelős osztálya foglalkozik majd ezen projekt megvalósításával is”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Mint ismeretes 2021-ben a Bihar, Fehér és Kolozs megyei tanácsok együttműködési megállapodást írtak alá az Erdélyi-szigethegység karsztvidékének turisztikai fejlesztése és népszerűsítése érdekében. Ennek értelmében a három fél több közös beruházás kivitelezésében állapodott meg.

Előző <strong>Illegális szemetelés miatt bírságoltak</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor