Contact

Illegális szemetelés miatt bírságoltak

Itthon > Uncategorized > Illegális szemetelés miatt bírságoltak

Folytatódott az az ellenőrző akciósorozat, amelyek során a kihelyezett térfigyelő kamerák segítségével beazonosítják az utak mentén szemetelőket. 2023 elejétől kezdődően eddig  kilenc ilyen személyt azonosított be a Bihar Megyei Rendőr-felügyelőség, akik a megyei utak mellett, és Vársonkolyos község területén, a Sebes-Körös folyóba dobtak ki illegálisan hulladékokat.

 A Bihar Megyei Rendőr-felügyelőség idén januárban két büntetést szabott ki 20 ezer lej értékben, februárban pedig három pénzbírságot rótt ki 90 ezer lej értékben. Márciusban egészen mostanáig négy személyt azonosítottak be, akik szemetet dobtak a Sebes-Körösbe. Ezen személyeket összesen 75 ezer lejre büntették meg.

A Bihar Megyei Tanács 2021 elején négy korszerű térfigyelő kamerát helyezett ki a megyei utak mentén. Ezek segítségével be lehet azonosítani az illegális szemetelőket és járművüket, akár éjszaka és kedvezőtlen időjárási körülmények között is. 

Ezek az akciók folyamatosan zajlanak, a kültéri kamerákat véletlenszerűen vagy a helyhatóságok kérésére, vagy a terepen szolgálatot teljesítő rendőrök megfigyelései alapján helyezik ki. Ezen intézkedés által szeretnék elbátortalanítani az illegális szemetelőket, illetve megőrizni a tisztaságot a megyében.

Mint ismeretes a megyei utak menti parkolók mellett a Bihar megyén áthaladó országutakon lévő parkolókat is megfigyelik. Kilenc térfigyelő kamerát helyeztek el öt parkolóban, ahol a leggyakoribb a hulladékok kidobása. Ugyanakkor a Sebes-Körös szurdokvölgyében 22 kültéri kamerát helyeznek el.

Az akciósorozat a Bihar Megyei Tanács valamint a Bihar Megyei Prefektúrával, a Környezetvédelmi Őrséggel, a Bihar Megyei Rendőr-felügyelőséggel, az ECOLECT Közösségek Közötti Fejlesztési Egyesülettel és a polgármesteri hivatalokkal kötött együttműködési megállapodás tette lehetővé.

Előző <strong>Folytatódnak a váradi metropolisz övezetben építendő körgyűrűk kivitelezési munkálatai</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor