Contact

Aláírták a váradszentmártoni körgyűrű kivitelezésére vonatkozó szerződést

Itthon > Uncategorized > Aláírták a váradszentmártoni körgyűrű kivitelezésére vonatkozó szerződést

Június 3-án aláírták a váradszentmártoni körgyűrű tervezési és kivitelezési munkálatainak elvégzésére vonatkozó szerződést a Bihar Megyei Tanács székhelyén. A dokumentumot Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke és Călin Roman, az Erbașu Transilvania cég igazgatója látta el kézjegyével.

Az eseményen részt vett Cristian Pistol, a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaság (CNAIR) vezérigazgatója, Eugen Cecan, a Kolozsvári Regionális Út- és Hídügyi Igazgatóság vezetője, Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, valamint Sanda Bogdan, a Bihar Megyei Tanács Műszaki Igazgatósága keretében működő Megyei Útügyi Iroda vezetője.  

A megyei önkormányzat megegyezett a kivitelezővel, hogy a körgyűrű tervezési és kivitelezési határidejét, 17 hónapról 14 hónapra csökkentik. A kivitelezésre munkálatok időtartama 12 hónap lesz.

„A tervezést végző cégnek két hónap alatt kellene véglegesítenie a műszaki tervet, és idén augusztusban pedig elkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok. Köszönettel tartozom a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaságnak és a Váradszentmártoni Polgármesteri Hivatalnak az együttműködésükért”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Mint ismeretes a tendert a CONSTRUCTII ERBASU (fővállalkozó), a DRUMURI ORASENESTI Rt., a PROCONS GROUP, és a VÁHOSTAV – SK cégekből álló konzorcium nyerte meg. A benyújtott ajánlat szerint a projekt értéke 148.940.166,91 lej áfa nélkül.

A terelőút 5,7 kilométer lesz, amihez még hozzáadódik a bekötőutak hossza, ami több mint két kilométer. A körgyűrű kétsávos lesz, menetirányonként egy-egy sávval és 10 méter széles. A terelőút mentén három méter széles kerékpárutat alakítanak ki.

A finanszírozást európai uniós forrásokból biztosítják, a 2014-2020-as időszakra vonatkozó Nagy Infrastruktúra Operatív Program (POIM) keretében.

Előző Elkezdődnek az élesdi körgyűrű építési munkálatai

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor