Contact

Aláírták az élesdi ipari park kivitelezésére vonatkozó szerződést

Itthon > Uncategorized > Aláírták az élesdi ipari park kivitelezésére vonatkozó szerződést

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke  április 10-én aláírta a Dumexim cég megbízottjával, Gabriel Dumeval, az élesdi ipari park tervezsésére és kivitelezésére vonatkozó megbízási szerződést. A dokumentumot az Élesdi Polgármesteri Hivatal székhelyén írták alá, Ioan Todoca polgármester jelenlétében.

Az „Élesdi Intelligens Szakosodási Park létrehozása” elnevezésű beruházás tervezésére és kivitelezésére kiírt tender nyertes ajánlatának értéke 13.609.082,34 lej áfával együtt. A szerződés időtartama 8 hónap, ebből két hónapot a tervek elkészítésére fordíthatnak, hat hónapot pedig a kivitelezési munkálatokra.

Egy nappal korábban, április 9-én írták alá a beruházás finanszírozási szerződését. A projekt támogatását európai uniós alapokból biztosítják. Mint ismeretes a Durmexim cég  idén március 12-én nyerte meg a belényesi és az élesdi ipari parkok kivitelezéséről szóló tender. A beruházás tervezésére és kivitelezésére vonatkozó szerződést addig nem lehetett aláírni, amíg nem kötötték meg a finanszírozási megállapodást.

,,A dokumentumok több hónapig tartó  ellenőrzése és az összes felmerülő jogi kérdés tisztázása után lehetett aláírni az élesdi intelligens szakosodási park infrastruktúrájának kivitelezésére vonatkozó szerződést. Ez a projekt nem valósulhatott volna meg az élesdi polgármesteri hivatal támogatása nélkül, ugyanis a renlekezésünkre bocsátotta azt a telket, ahol az ipari park felépül majd. A terület Élesd Nagyvárad felé vezető kijáratánál, az OMV benzinkút után található. Köszönöm a projekt csapatának és mindazoknak, akik közreműködtek a támogatás elnyerésében”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A jövő hét folyamán fogják aláírni a belényesi, margittai és vaskohsziklási ipari parkok kivitelezésére vonatkozó finanszírozási szerződéseket.  

Az ipari parkok infrastruktúrájának kialakítása a következő munkálatokat foglalja magába: a bekötőutak és belső úthálózat kialakítását, a víz- és áramellátás biztosítását, a földgázhálózat létesítését, a közvilágítás biztosítását stb. A beruházások megvalósítása érdekében a Bihar Megyei Tanács együttműködési megállapodásokat kötött a Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökséggel (ADLO) és az érintett négy település önkormányzatával.

A finanszírozást európai uniós alapokból biztosítják, a Regionális Operatív Program 2021-2027 keretében. 

Bihar megyében Nagyvárad mellett Nagyszalontán és Mezőtelegden műkődnek ipari parkok.

Előző Jóváhagyták, hogy szerződést kössenek a HiSky légitársasággal

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor