Contact

Jóváhagyták, hogy szerződést kössenek a HiSky légitársasággal

Itthon > Uncategorized > Jóváhagyták, hogy szerződést kössenek a HiSky légitársasággal

A Bihar Megyei Tanács április 9-i rendkívüli ülésén a képviselő-testület tagjai jóváhagyták az Air Oradea Rt. és a bukaresti HiSky Europe Kft. között kötendő társulási szerződést. Mint ismeretes a  HiSky légitársaság nyerte meg a repülőjáratok üzemeltetésére vonatkozó tendert. 

A szerződés hivatalos aláírására április 11-én fog sor kerülni. Ezt követően a HiSky légitársaság elemzi majd a rendelkezésra álló  repülési résidőket (slot), annak érdekében, hogy legkésőbb 2024. októberétől megkezdhesse a járatok üzemeltetését.

A szerződés szerint a HiSky hétköznaponként heti öt járatot fog indítani oda-vissza Nagyvárad és Bukarest között, illetve heti három járatot oda-vissza Nagyvárad és London között. Ugyanakkor egy charterjáratot is működtetni fog, eddig még meg nem határozott három célállomásra.

,,Az utóbbi időszakban a Nagyváradi Repülőtéren végrehajtott projektek és a további beruházások mind a repülőtéri infrastruktúra fejlesztését szolgálják, amelyek hozzájárulnak a új belföldi és nemzetközi járatok üzemeltetéséhez. Ennek érdekében a Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal közösen megalapított AIR Oradea társaság azon dolgozik, hogy minél változatosabb célállomásokra indítsunk repülőjáratokat”, nyilatkozta a képviselő-testület rendkívüli ülésén Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A HiSky 8 darab JET – típusú repülőgéppel rendelkezik, ebből négynek 180 ülőhelye van, egynek 144 ülőhelye, kettőnek 220 ülőhelye, egynek pedig 275 ülőhelye, ez utóbbi az Amerikai Egyesült Államokba közlekedik.

Előző Munkalátogatás a Multifunkcionális Kulturális Központ építési helyszínén

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor