Contact

Aláírták az élesdi körgyűrű kivitelezésére vonatkozó szerződést

Itthon > Uncategorized > Aláírták az élesdi körgyűrű kivitelezésére vonatkozó szerződést

Május 6-án aláírták az élesdi körgyűrű kivitelezési munkálataira vonatkozó szerződést. A dokumentumot Élesden írta alá Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke és Marius Marta, a beruházás kivitelezését végző konzorcium képviselője.  

A szerződés aláírásakor jelen volt még Eugen Cecan, a Kolozsvári Regionális Közúti és Hídügyi Igazgatóság vezetője és Ioan Todoca, Élesd városának polgármestere.

Az Élesd elkerülő útjának változata elnevezésű beruházást a Drum Asfalt és a Trameco cégek alkotta konzorcium valósítja meg. A szerződés értéke 74,8 millió lej áfa nélkül.

 „A körgyűrű átadása után Élesd lakossága egy csendesebb, biztonságosabb és egy kevésbé szennyezet városban élhet. Ráadásul rövidebb lesz az utazás időtartama azoknak, akik Kolozs és Szilágy megye irányából, illetve irányába közlekedve haladnák át Élesden.  Köszönettel tartozom mindazoknak, akik lehetővé tették a tervezési és kivitelezési szerződés aláírását: az Országos Közút- és Autópálya-kezelő Társaságnak, az élesdi polgármesteri hivatalnak, valamint a Bihar Megyei Tanács munkatársainak. A közeljövőben a váradszentmártoni és a belényesi körgyűrűk közbeszerzési tenderének nyerteseit is ki fogják jelölni”, közölte Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A szerződés előírásai szerint a Drum Asfalt és a Trameco cégek alkotta konzorciumnak három hónap áll a rendelkezésére a tervezési munkálatok elvégzésére és 12 hónap a beruházás kivitelezésére.   

A leendő körgyűrű hossza 5,8 kilométer lesz, egy új és gyors közlekedési útvonalat biztosítva, jelentősen csökkentve az Élesd melletti 1. számú országúton való utazás időtartamát.

A körgyűrű keresztezni fogja a Belényes és Élesd közötti 764. számú megyei utat és tehermentesíteni fogja a nehézgépjármű-forgalom alól, ugyanis azon az útszakaszon szállítják a térségben lévő két gyárból származó árukat, termékeket.  

A beruházás finanszírozását vissza nem térítendő külső forrásokból fogják biztosítani, amelyeket a 2014-2020 közötti Nagy Infrastruktúra Operatív Program (POIM) keretéből utalnak ki.

A projekt a Bihar Megyei Tanács és az Országos Közút- és Autópálya-kezelő Társaság (CNAIR) közötti együttműködési megállapodás alapján valósul meg.

Előző Áprilisban 35 ezer lej értékben róttak ki bírságot illegális szemetelésért

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor