Contact

Jól haladnak a belényesi körgyűrű kivitelezési munkálatai

Itthon > Uncategorized > Jól haladnak a belényesi körgyűrű kivitelezési munkálatai

Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke szeptember 26-án terepszemlét tartott a belényesi körgyűrű építési helyszínén, ahol,  Gabriel Popa belényesi polgármesterrel együtt ellenőrizte a munkálatokat.  A beruházás munkálatai 35 százalékban készültek el.

„Eddig a 336 cölöpből 95-öt szereltek fel a készülő hidakra és átjárókra, a körgyűrű egyes részei esetében pedig megkezdték a ballaszt réteg leterítését. Erre kerül majd a az első aszfaltréteg, a kötőanyag és végül a kopóréteg. A 2023 februárjában kezdődőtt munkálatok nagyon összetettek. Két völgyhíd épül a Fekete-Körös felett és három felüljáró. Összesen két millió tonna adalékanyagot fognak felhasaználni a kivitelezés során.”, közölte Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A körgyűrű nyomvonalának hossza 7,33 kilométer. Az út kétsávos lesz, menetirányonként egy-egy sávval, és a következő műszaki jellemzőkkel rendelkezik: az úttest szélessége hét méter lesz, amihez még hozzáadódnak a szélesítésből adódó különbözetek, a sávszélesség 2 x 075 méter lesz, az útszegély mérete pedig 2 x 1,70 méter.

Mint ismeretes február 2-án Belényesben írták alá a megbízási szerződést a tendert megnyerő, Drum Asfalt (fővállakozó), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt cégekből álló konzorcium képviselőjével. A szerződés értéke 269.464.711,29 lej áfa nélkül. A belényesi terelőút kivitelezési időszakát 18 hónapban határozták meg a munkálatok elkezdésére vonatkozó rendelkezés kiadásának időpontjától számítva, azaz 2023. február 17-től.

A napokban fogják kibocsátani a II. útszelvény kivitelezésének elkezdésére vonatkozó rendelkezést. A belényesi körgyűrű II. útszelvénye két kilométer hosszú lesz, ez a Gyalány település felé vezető meghosszabbított szakasz. Az út kétsávos lesz menetirányonként egy-egy sávval. Az új útszakasz biztosítani fogja az összeköttetést a belényesi körgyűrű és a 764-es számú megyei út (Belényes – Biharrósa-  Élesd) között, illetve ezen keresztül lehet majd behajtani a leendő belényesi ipari park területére.  Az új műszaki-gazdasági mutatók elfogadásával a munkálatok értéke eléri a 15.589.851,59 lejt áfa nélkül.

Mint ismeretes a belényesi körgyűrű I. szakaszának munkálatai 2023. februárjában kezdődtek meg. A körgyűrű nyomvonalának hossza 7,33 kilométer. Az út kétsávos lesz, menetirányonként egy-egy sávval, és a következő műszaki jellemzőkkel rendelkezik: az úttest szélessége hét méter lesz, amihez még hozzáadódnak a szélesítésből adódó különbözetek, a sávszélesség 2 x 075 méter lesz, az útszegély mérete pedig 2 x 1,70 méter. A szerződés értéke 269.464.711,29 lej áfa nélkül.

A belényesi körgyűyű I. és II. útszelvényének  teljes hossza 9,33 kilométer. A beruházás kivitelezői: az I. szakasz esetében, a Drum Asfalt (fővállalkozó),  az Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi,  az Obras Publicas y Regadios és az OPR Asfalt cégekből álló konzorcium, valamint a II. szakasz esetében,  a Drum Asfalt (fővállalkozó) és az Ile Viorel Construct cégekből álló társulás.

A projektet vissza nem térítendő európai alapokból finanszírozzák, a 2014-2020 közötti Nagy Infrastrukturális Operatív Program (POIM) keretében, együttműködve az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társasággal.

Előző Leterítették az első aszfaltréteget a nagyürögdi körgyűrűn

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor