Mária királyné Színház

Itthon > Alárendelt intézmények > Mária királyné Színház

Conducere:
Daniel Vulcu, Ideiglenes igazgató

Contact:

Cím: Ferdinánd tér 6. szám, Nagyvárad

0359411534

0259-436592

teatruloradea2003@yahoo.com

teatrulreginamaria.ro

A Máris Királyné Színház egy professzionális művészeti intézmény, amely létrehozását és működését a következő törvényes előírások szabályozzák:  az intézmény a 2015/2001 számú törvény alapján alakult meg, amely a helyi közigazgatási hatóságra vonatkozik, újraközölve a későbbi módosításokkal és kiegészítésekkel együtt, működése az 53/2003 számú törtvény előírásai alapján történik- a Munka Törvénykönyv frissítve, a 21/2007. számú kormányrendelet alapján, amely az előadás- vagy koncertszervező intézményekre vonatkozik, valamint a Bihar Megyei Tanács 114/2011.05.31. számú határozata alapján, mely a Nagyváradi Színház megalakításáról szól, és amelyik a 184/2011. 08. 31. számú határozat szerint Mária Királyné Színházzá változtatta meg a nevét.

Az évek során a Mária Királyné Színház sikeres repertoárokhoz szoktatta a közönségét, egyensúlyt keresve a nemzeti és egyetemes dramaturgia , valamint a klasszikus és a modern között.  Jelenleg a nagyterem mellett, a színház egy 50 férőhelyes stúdióteremmel  rendelkezik, valamint a 200 férőhelyes Arcadia teremmel is. Ott rövid színdarabokat játszanak, felolvasóesteket, versmondó műsorokat és kísérleti előadásokat szerveznek. A Mária Királyné Színházat az a megtiszteltetés érte, hogy nagyszerű rendezőket indított el, akik később ragyogó művészeti pályát futottak be, mint például Victor Ioan Frunza, Alexandru Darie és Alexandru Colpacci.

Az intézmény célja a színházi és művészeti értékek, a nemzeti és egyetemes dramaturgia, a román és egyetemes zeneművészet, a román és Bihar megyei művészet általános bemutatása az országban és külföldön, az új tehetségek népszerűsítése és ösztönzése, a művészeti alkotás bátorítása, valamint a fiatal generáció színházi és zenei ízlésének oktatása pedagógiai műsorok és leckekoncertek támogatásával.  

Az évad 10 egymást követő hónapot, két naptári évet tartalmaz, és a nyár folyamán két hónapos szabadságra megy a művészeti személyzet (színészek, rendezők, díszlettervezők, művészeti vezetők, a színpadi műszaki és kisegítő személyzet stb.) 

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor
Schimbă dimensiune caractere
Contrast