Contact

Teatrul Regina Maria

Conducere:
Daniel Vulcu, Director 

Contact:

P-ța Ferdinand nr. 6, Oradea, Bihor

0359411534

0259-436592

teatruloradea2003@yahoo.com

Teatrul „Regina Maria” este o instituţie de specialitate artistică profesionistă, constituită în baza Legii nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată cu modificările şi completările ulterioare, şi funcţionează în conformitate cu prevederile Legii 53/2003 – Codul Muncii actualizat, a O.G. nr. 21/2007 privind instituţiile şi companiile de spectacole sau concerte, și a Hotărârii Consiliului Județean Bihor nr. 114 din 31.05.2011 privind înființarea Teatrului Oradea, care ulterior și-a schimbat denumirea în Teatrul ”Regina Maria”, conform Hotărârii nr.184 din 31 august 2011.

De-a lungul anilor, Teatrul „Regina Maria” și-a obișnuit publicul cu un repertoriu de succes, urmărind un echilibru între dramaturgia națională și universală, între clasic și modern. La ora actuală teatrul dispune, pe lângă Sala Mare, și de o Sala Studio cu o capacitate de 50 de locuri, si de Sala Arcadia cu o capacitate de 200 locuri. Aici se joaca piese scurte, se organizează spectacole lectură, recitaluri de poezie și spectacole cu caracter experimental. Teatrul „Regina Maria” și-a făcut un titlu de onoare din faptul că a lansat mari regizori care au făcut, ulterior, strălucite cariere artistice, precum Victor Ioan Frunza, Alexandru Darie si Alexandru Colpacci. Scopul instituției este promovarea valorilor teatrale şi artistice, a dramaturgiei naţionale şi universale, a artei muzicale româneşti şi universale, prezentarea în general a artei româneşti şi a celei specific bihorene în ţară şi străinătate, promovarea şi încurajarea talentelor nou afirmate, stimularea creaţiei artistice şi formarea gustului teatral şi muzical al tinerei generaţii, prin susţinerea de spectacole şi concerte educative.

Stagiunea cuprinde 10 luni consecutive din doi ani calendaristici şi este urmată de o vacanţă, pe timpul verii, de două luni pentru personalul artistic (actori, regizori artistici, pictori scenografi, secretari literari, personalul tehnic de deservire a scenei etc).

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor