Contact

Aszfaltoznak az Erdélyi-szigethegység Útja Belényes és Biharfüred közti szakaszán

Itthon > Uncategorized > Aszfaltoznak az Erdélyi-szigethegység Útja Belényes és Biharfüred közti szakaszán

A kivitelezők elkezdték a kopóréteg öntését az Erdélyi-szigethegység Útja Belényes és Biharfüred közötti szakaszán. A napokban véglegesítették a Bondoraszótól Biharfüred felé vezető, 11+160 kilométer és 16+650 kilométer közötti szakasz helyreállítását. 

A 764A jelzésű megyei út Belényes és Biharfüred közötti felújítási munkálatai 80 százalékban készültek el. Ezzel a munkálattal egyidejűleg zajlik a 23+205 kilométer és 27+350 kilométer közötti útszakasz kiszélesítése, a támfalak megerősítése és a kishidak helyreállítása. A következő szakaszban elkezdődnek ennek a 4 kilométeres szakasznak az aszfaltozási munkálatai. A út többi  részén két aszfaltréteget öntöttek.

A helyreállítandó útszakasz hossza 43,375 kilométer és az „ Észak-Erdély regionális útvonal, Erdélyi-szigethegység útja” elnevezésű projekt része. Ez magába foglalja a 764-es számú megyei út Belényes-Bondoraszó-Biharfüred közötti szakaszát, valamint a 108J számú megyei út Biharfüred-Lesi tó üdülőtelepe közötti részt.

A munkálatok kivitelezője egy konzorcium, amelynek fővállalkozója a Drumuri Orășenești Rt. Az európai uniós pénzalapokból finanszírozott beruházás értéke 146,4 millió lej áfával együtt.

Mint ismeretes 2021. augusztusában, három hónappal a tervezett határidő előtt már elkészült az Erdélyi-szigethegység Útja első szakaszának korszerűsítése. Ez a rész a 108K jelzésű megyei út Jádremetéről Kolozs megye határáig (Nagyszebesig) tart.

Előző Rekordsúlyú szállítmány a megyei utakon

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor