Contact

Átadták az első Bihar megyei tanuszodát

Itthon > Uncategorized > Átadták az első Bihar megyei tanuszodát

Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke szeptember 18-án, szombaton részt vett a székelyhídi tanuszoda átadásán. Ez az első komplexum, amely elkészült a Bihar megyében létesítendő hét tanuszoda közül.

A székelyhídi tanuszoda két medencéből áll, melyek méretei  25×12.5 m, valamint  6×12.5 m, mosdókkal, öltőzőkkel és lelátókkal.  A beruházás értéke 5,4 millió lej, a kivitelezési munkálatokért felelős cég, a Costa Voc Impex Kft.

„Örülünk annak, hogy sikerült felgyorsítanunk a munkálatok menetét, és a tanuszoda bekerült a Bihar megyei sportkörforgásba. A beruházás része azon tanuszodáknak, amelyeket a Bihar megyei diákoknak építünk. Szeretném megköszönni a kivitelezőknek, a Bihar megyei Hosszú Távú Fejlesztési Ügynökség (ADD Bihar) csapatának, és a polgármestereknek, hogy részt vállaltak ezen projektek megvalósításában”, közölte Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

Az átadási ünnepségen még részt vett Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közberuházási miniszter, a Bihar megyei Hosszú Távú Fejlesztési Ügynökség (ADD Bihar) és a helyhatóságok  képviselői, a kivitelezést végző cég munkatársai. Az ADD , a Székelyhídi Polgármesteri Hivatal kezelésébe adta át a tanuszodát.

Mint ismeretes még hat településen épül tanuszoda: Diófáson, Belényesen, Vskohszikláson, Nagyszalontán, Margittán és Érmihályfalván. A teljes beruházásra szánt költségvetés, beleértve a székelyhídit is, összesen 35,7 millió lej. Nagyszalonta kivételével, ahol a kivitelező a Davinci Kft., a többi településen a Costa Voc Impex Kft. felel a munkálatokért.

A Bihar Megyei Tanács, a Bihar Megyei Hosszú Távú Fejlesztési Ügynökség  közreműködésével irányítja a tanuszodák építésének programját, ennek célja a megye városaiban és municípiumaiban lakók egészségének és fizikai állapotának javítása.

Előző Meghosszabbított nyitva tartással várják a látogatókat a múzeumban és a könyvtárban

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor