Contact

Átmenetileg szünetel a közúti forgalom Tenke Béfenyér felőli kijáratánál

Itthon > Uncategorized > Átmenetileg szünetel a közúti forgalom Tenke Béfenyér felőli kijáratánál

Meghatározatlan ideig felfüggesztették a közúti közlekedést a 792A jelzésű megyei úton, ugyanis problémák merültek fel egy ideiglenes híd esetében. 

A Bihar Megyei Tanács felújítja a Tenke Bélfenyér felőli kijáratánál lévő régi hidat, ezért egy ideiglenes átkelőt épített a régi mellé. A régi híd bontása szeptember 17-én kezdődött el. Szeptember 19-én reggel, mivel megnőtt a Fekete-Körös hozama, a régi híd bontásból származó maradványai által elterelt vízhullámok az ideiglenes hídfőhöz csapódtak, illetve kikezdték a partokat is mindkét oldalon. 

Ezt a helyzetet szeptember 19-én reggel 5.00 órakor jelezte Coste Teodor, Tenke község polgármestere, aki a Körösök Vízügyi Igazgatóságával, a közlekedési rendőrséggel és a kivitelezővel közösen úgy döntött, hogy a közúti forgalmat át kell irányítani Tulka felé.

A helyzet felmérése érdekében Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke és Filip Cheșeli, a megyei önkormányzat Műszaki Igazgatóságának vezetője terepszemlét tartott a helyszínen.

,,A napokban lebontották a régi hidat, amelynek törmelékei még a Fekete-Körös folyóban voltak, amikor is a vízszint emelkedni kezdett. Ezért a víz elterelődött az ideiglenes hídfőhöz, ennek nyomán pedig kisebb örvények alakultak ki, kikezdvén a partot is. A kivitelező megerősíti ezeket a hídfő közelében, annak érdekében, hogy mihamarabb újraindulhasson a közúti forgalom. A kivitelező szerint az árhullám nem tette tönkre az ideiglenes híd szerkezetét. Minden szükséges javítási munkálatot a kivitelező költségén végeznek el”, közölte Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A munkálatok a következő projekt részét képezik: “ Főjavítások és hídrekonstrukció a 792A jelzésű megyei úton Váradles-Arad megye határa közötti részen“. Ez magába foglalja hat híd főjavítását/javítását. A beruházás finanszírozása európai alapokból történik.

A Tenke Bélfenyér felőli kijáratánál épülő új híd 1,2 millió euróba kerül. A kivitelező a Dumexim Kft, a Tisoti Exim Kft., és az Industrial Construct Ardeal Kft. által alkotott konzorcium.

Előző Tendert írtak ki a metropolisz-körgyűrű tervezésére és kivitelezésére

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor