Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke és  Ioan Todoca, Élesd  polgármestere november 4-én aláírták az átadási-átvételi jegyzőkönyvet, amely a közigazgatási-területi egység területén létesítendő ipari park telkére vonatkozik.  Ennek értelmében ez a telek átkerült Élesd köztulajdonából Bihar megye köztulajdonába.

Az ipari park létesítésére szolgáló terület nagysága 8,5 hektár. A telek a város nyugati határában található, Alsólugas felé , az E60-as nemzetközi út bal oldalán.

Az elhelyezkedés előnye, hogy közel található egy fontos úthoz a megyében, és az ipari park működéséhez szükséges közműhálózatok sincsenek távol.

A Bihar Megyei Tanácsnak szándékában áll további ipari parkokat létesíteni Mezőtelegden, Székelyhídon és Paptamásiban, valamint 40-50 kilométer távolságra Nagyváradtól is építene ilyen parkokat a befektetők vonzása és a munkaerőpiac fejlesztésének érdekében. A létesítendő négy új ipari parkot Élesden, Vaskohszikláson, Margittán és Belényesben alakítanák ki. Intalnire Alesd 1Intalnire Alesd 2Parcul Industrial Alesd

Előző Továbbra is lehet jelentkezni a Multifunkcionális Központ megépítésére kiírt tervpályázatra

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor
Schimbă dimensiune caractere
Contrast