Contact

Továbbra is lehet jelentkezni a Multifunkcionális Központ megépítésére kiírt tervpályázatra

Itthon > Uncategorized > Továbbra is lehet jelentkezni a Multifunkcionális Központ megépítésére kiírt tervpályázatra

November 3-ig kilenc építészeti és tervezési cég jelezte szándékát, hogy részt vesz a Bihar Megyei Tanács által kezdeményezett tervpályázaton, amelyet a nagyváradi Multifunkcionális Központ építésére írtak ki.

A leendő kulturális központ a sportlíceum pályája, a Partenie Cosma Főgimnázium, a Gheorghe Șincai Megyei Könyvtár, a Körösvidéki Múzeum, a Területi Munkaügyi Felügyelőség, az Állami Számvevőszék új épülte, valamint a Făgărașului utca által határolt területen építik majd fel.

      Az épületben lesz egy legalább 1000 személy befogadására alkalmas nagyterem, valamint két 300-400 férőhelyes terem is, amely egy vagy két épületrészből is állhat, a pályamunkák függvényében. A projekt becsült értéke 15 millió euró, amelyre stratégiai projektként szeretnék finanszírozást kérni az Európai Unió következő költségvetési ciklusában.

 „Bihar megye számára fontos beruházás a multifunkcionális kulturális központ. Várjuk a cégek pályázatát, hogy merész ötletekkel és tervekkel álljanak elő a központtal kapcsolatban, amely különböző rendezvényeknek és találkozóknak lesz a helyszíne, a koncertekről és előadásoktól kezdve egészen az orvosi kongresszusokig és üzleti megbeszélésekig. Az érdeklődők kérésére információkat nyújtunk, vagy helyszíni terepszemlét szervezünk.”, jelentette ki Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A pályázatok benyújtásának határideje november 29., 23.30 óra, ezt követően zajlik majd a tervpályázatok elbírálása. A zsűri a következő szempontok alapján választja ki a nyertes pályamunkákat: (1) kreativitás, eredetiség és építészeti/urbanisztikai/funkcionális/tájrendezési minőség– legtöbb 55 pont, (2) életképesség, racionalitás és fenntarthatóság– maximum 30 pont, (3) a tervpályázatban szereplő feladatok megvalósítása– legtöbb 10 pont, valamint (4) az ötletek bemutatásának érthetősége és minősége– legtöbb 5 pont.

A következő díjakat osztják ki: I. díj – a tervezésre vonatkozó szerződés értéke, a nyertes projekt általános becsült értékének legfeljebb 3 százaléka, II. díj – 40.000 lej, III. díj – 25.000 lej, a IV. és V. helyezést dicséretben részesülnek. A pályázatot benyújtó cégek mindegyike részvételi oklevelet kap.

A versennyel kapcsolatos információk megtalálhatók a Bihar Megyei Tanács honlapján, a https://www.cjbihor.ro/centrucultural/ címen.

Előző Építészeti útmutatók vidéki épíkezésekhez

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor