Contact

Az év végére elkészül a nagyváradi Tudományos és Technológiai Park

Itthon > Uncategorized > Az év végére elkészül a nagyváradi Tudományos és Technológiai Park

A Nagyváradon építendő Tudományos és Technológiai Park kivitelezési munkálatai 70 százalékban elkészültek. Már befejezték a fémszerkezet és a tetőzet kialakítását, az oldalsó záróelemek pedig 80 százalékban készültek el.   

Jelenleg a belső tereket alakítják ki, valamint az elektromos és épületgépészeti munkálatokat végzik. Augusztusban pedig elkezdődnek a külső munkálatok is.

„A külső munkálatokra és az épület melletti részek kialakítására augusztusban  kerül sor. A beruházás az év végére fog elkészülni. Az épületet a berendezésekkel és a felszerelésekkel együtt a cégek és a Nagyváradi Egyetem munkatársainak rendelkezésére bocsátjuk, az alkalmazott kutatás, az innováció, a prototípusgyártás, valamint az előállítási folyamatok javítása céljából. Folyamatban van a berendezések és felszerelések beszerzésére szervezett tender, így az év végére a helyszínre szállítják és beszerelik azokat”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A Tudományos és Technológiai Park technológia különféle szolgáltatások fog nyújtani a cégeknek, a következő területeken: öko-technológiák és fejlett anyagok, információs és kommunikációs technológiák, világűr és biztonság, egészségügy, biokémia, energia, környezet és klímaváltozások.

A központ magába foglalja a földszinttel és két emelettel (F+2E) rendelkező, 5.417,78 négyzetméteres alapterületű épület megépítését és felszerelését bútorokkal és a tervezett laboratóriumok kutatóberendezésekkel való ellátását, egy 63 férőhelyes parkoló kialakítását, valamint egy kerékpártároló elhelyezését. A laboratóriumokat kutatási célokra, prototípusok fejlesztésére, a mesterséges intelligencia tanulmányozására fogják használni, valamint úgynevezett Open Lab és Makers Eco-System típusú laboratóriumok is lesznek. Az első emeleten egy 300 férőhelyes konferenciatermek alakítanak ki.

Mint ismeretes a munkálatokat a CONSTRUCȚII ERBAȘU Rt (fővállalkozó). és az ABED NEGO COM cégek alkotta konzorcium végzi. A beruházás összértéke. 39.768.307,19 lej áfával együtt.

A nagyváradi tudományos-kutatási központ létesítése a Bihar Megyei Tanács egyik projektje, amelyet európai uniós forrásokból valósítanak meg a 2014-2020-as Regionális Operatív Program keretéből. 

Előző Ünnepélyesen átadták az Öko-kihívás verseny nyerteseinek járó díjakat

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor