Contact

Az önkormányzatok teljesítményétől is függ a helyi költségvetésekbe utalandó összeg

Itthon > Uncategorized > Az önkormányzatok teljesítményétől is függ a helyi költségvetésekbe utalandó összeg

A Bihar Megyei Tanács vezetősége február 6-8. között több munkamegbeszélést tartott a Bihar megyei községek és városok polgármestereinek részvételével. A tanácskozásokat Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke, valamint, a megyei önkormányzat két alelnöke, Călin Gal és Mircea Mălan vezette.

A megbeszélések fő napirendi pontja a jövedelemadóból elkülönített 6 százalékos rész elosztása volt a közigazgatási-területi egységek között. 

A találkozókon ismertették a települések pénzügyi helyzetét, továbbá elemeztek több pénzügyi mutatót, mint például a személyi költségek arányát az összbevételhez viszonyítva, a személyi kiadások mértékét az összbevételekhez és a háztartások jövedelemadójához képest, a személyi költségek arányát a lakosság számához és az egy főre jutó bevételekhez képest valamennyi település esetében. Egy másik mutató, a helyi adók és illetékek beszedésének mértéke volt.

A Bihar Megyei Tanács vezetősége javaslatokat tett a pénzügyi mutatók javítása érdekében, valamint a pénzeszközök felhasználása a helyi fejlesztési projektek kivitelezésére, valamint a vissza nem térítendő támogatású projektek társfinanszírozására vonatkozóan.

„Idén körülbelül 38 millió lej jut a polgármesteri hivataloknak. A rendelkezésre álló összeg elosztása két összetevő figyelembe vételével történik. A teljes összeg 50 százalékát jelentő első pénzkeretet egyenlő arányban osszák el a közigazgatási-területi egységek között. A második tétel esetében, az összeg átutalása a szóban forgó mutatók teljesítésétől függ. Köszönetet mondunk minden polgármesternek, aki részt vett a megbeszéléseken”, jelentette ki Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A megbeszéléseken részt vett Dumitru Țiplea, Bihar megye prefektusa, valamint Botházy Nándor és Emilian Pavel alprefektusok is.

A gyűléseken még szó volt a Bihar megyei települések tisztaságáról, az építési szabályzatról, valamint több, a helyi közigazgatásra vonatkozó specifikus témakörről.

A Bihar Megyei Tanács február 15-i rendes ülésén terjesztik a képviselő-testület elé az összegek, települések közötti elosztására vonatkozó határozattervezetet.

Előző Helyzetjelentés a váradszentmártoni körgyűrű építési munkálatairól

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor