Contact

Befejeződött a Jádremete és Kolozs megye határa közötti út korszerűsítése

Itthon > Uncategorized > Befejeződött a Jádremete és Kolozs megye határa közötti út korszerűsítése

Elkészültek a 108K jelzésű megyei úton található Jádremete, valamint Bihar és Kolozs megyehatár (Dregán völgye) közötti szakasz korszerűsítési munkálatai.

Augusztus 20-án a helyszínen ellenőrizték a munkálatokat. A terepszemlén a következők vettek részt: Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, Filip Cheșeli, a megyei önkormányzat Műszaki Igazgatóságának vezetője,  a tervező, a kivitelezést végző cég képviselője, az építkezést felügyelő megbízott, és Gheorghe Cucuian, Csarnóháza község alpolgármestere. A következő napokban kerül sor a munkálatok átvételére.

„Az Észak-Erdély regionális útja; az Erdélyi-szigethegység útja; a 108K jelzésű megyei út helyreállítása és korszerűsítése, amely szakasz hosszúsága L = 12,893 kilométer, Bihar megye” elnevezésű beruházás 2019. novemberében kezdődött. Ennek kivitelezése a szerződésben rögzített határidő, azaz 2021.11.28. előtt befejeződött.

Ezen útszakasz korszerűsítése részét képezi a „Észak-Erdély regionális útszakasza, Erdélyi-szigethegység útja” elnevezésű projektnek. Helyreállítási és korszerűsítési munkálatokat végeztek, hidakat, gyaloghidakat, támfalakat építettek, valamint közlekedésbiztonsági elemeket hoztak létre.

A munkálatok kivitelezője egy konzorcium, amelynek fővállalkozója a Drumuri Orășenești Rt. A szerződés összértéke 22.267.358,91 lej áfa nélkül, a projekt finanszírozása európai uniós alapokból történik.

A 764A megyei út, Belényes-Biharfüred közötti szakaszának helyreállítási munkálatai mintegy 40 százalékban készültek el. Az Erdélyi-szigethegység 1. szakasza magába foglalja a 764. számú megyei utat ( Belényes-Bondoraszó-Biharfüred) és a 108 J jelzésű megyei utat (Biharfüred – Coada Lacului Jádremete), amely összesen 43,375 kilométer hosszú.

Előző Támogatják a gázhálózatok kiépítését

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor