Contact

Befejeződtek a földgázhálózat kiépítésének munkálatai Cséffán

Itthon > Uncategorized > Befejeződtek a földgázhálózat kiépítésének munkálatai Cséffán

A Bihar Megyei Tanács többéves program keretében támogatja azon városokat és községeket, amelyek érdekeltek a földgázhálózat bevezetésében vagy bővítésében.

Cséffán megvalósult ez a projekt, ahol befejeződtek a földgázelosztó hálózattal kapcsolatos munkálatok. Ennek kapcsán Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke december 12-én találkozott Dumitu Bărnăuval, Cséffa polgármesterével és Petre Stoiannal, a Delgaz Grid cég vezérigazgató-helyettesével.

A földgázelosztó vállalat 1,5 millió lejt fektetett be 8,5 kilométernyi vezetékrendszer létesítésébe és több mint 150 csatlakozási pont kialakításába. A beruházás tervezési és kivitelezési munkálatai öt hónapot vettek igénybe.

„Cséffa esetében együttműködtünk a polgármesteri hivatallal és a Delgaz Grid szolgáltató céggel. Ezt a beruházást a saját forrásaiból finanszírozta a szolgáltató.  Gratulálok és egyben köszönetet mondok a polgármester úrnak és a szolgáltató cégnek is az együttműködésért. A beruházás nagyban hozzájárul a település fejlesztéséhez.  Egy olyan település, mint Cséffa, amely nagyon jó minőségű termőfölddel rendelkezik, nagyon vonzó a mezőgazdasági befektetésben érdekelteknek, de más beruházok számára is. A Bihar Megyei Tanács továbbra is támogatni fogja Cséffát és a többi Bihar megyei polgármesteri hivatalt, amelyek szeretnének befektetni a földgázhálózat bővítésébe vagy bevezetésébe”, nyilatkozta Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

„Számunkra az egyik prioritás az új gázhálózatok létesítése és bővítése. Idén több mint 750 kilométerrel sikerült bővíteni a gázhálózatot, és több mint 42 ezer új fogyasztónk van. Ezen eredmények elérését az tette lehetővé, hogy rekordösszegű költségvetést biztosítottunk a beruházásoknak, az elosztással foglalkozó cégek számára nehéz helyzet ellenére is. Ezek a munkálatok hozzájárulnak a Delgaz Grid működési övezetében lakók, ideértve a Bihar megyeieket is, életminőségének javításához a XXI.  századi követelményeknek megfelelően.  Azt szeretnénk, hogy ezek a beruházások hatékonyak legyenek a helyhatóságok, a háztartási és ipari fogyasztók segítségével, a fenntartható földgázelosztás és –felhasználás érdekében.”, közölte Petre Stoian, a Delgaz Grid vezérigazgató-helyettese.

Mint ismeretes a Bihar Megyei Tanács 2021 augusztusában jelentette be, hogy évente 1 millió eurót különít el a földgázhálózatok bővítése érdekében. Ez azt jelenti, hogy évente öt-hat önkormányzat részesülhet ilyen támogatásban. Eddig a Bihar Megyei Tanács a következő településekkel kötött együttműködési megállapodást: Vaskohsziklás, Oláhszentmiklós, Biharlonka, Madarász és Tenke.

Bihar megyében a közeljövőben összesen 19 polgármesteri hivatal* kezdi meg a gázhálózatok bővítésére vonatkozó munkálatokat, amelyeket európai uniós kormányzati alapokból, a helyi költségvetésekből, és a kivitelezést végző cégek által biztosított magánforrásokból finanszíroznak. A beruházások kivitelezése különböző szakaszban vannak.

A Bihar Megyei Tanács jogi és pénzügyi tanácsadást biztosít a szükséges engedélyek megszerzése érdekében, segítséget nyújt a dokumentációk összeállításában, valamint részt vesz a projekt megvalósításában.

* Európai uniós alapokból: Nagyürögd, Fugyivásárhely, Hegyközpélyi, Rény, Bontesd, Vasaskőfalva, Dragánfalva és Belényesirtás esetében;

* Kormányzati alapokból: Váradszentmárton, Élesd, Esküllő, Cécke, Mezőtelegd, Illye és Alsókocsoba esetében;

* Magánalapok: Vaskohsziklás , Biharlonka, Oláhszentmiklós és Cséffa esetében

Előző Kerékpárút épül Bihar, Fehér és Kolozs megye között

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor