Contact

Befejeződtek a földgázhálózat kiépítésének munkálatai Oláhszentmiklóson

Itthon > Uncategorized > Befejeződtek a földgázhálózat kiépítésének munkálatai Oláhszentmiklóson

Oláhszentmiklóson elkészültek a földgázelosztó hálózat kiépítésének munkálatai.

Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, Dumitru Marin Munge, Oláhszentmiklós község polgármesterének meghívására december 28-án részt vett a beruházás átvételén. Jelen voltak továbbá a kivitelezést végző Distrigaz Vest Rt. képviselői is.

A projekt szerint 13 kilométernyi vezetékrendszert helyeztek el, a beruházás értéke 3.044.630,49 lej volt áfa nélkül. Ebből az összegből egy millió lejt volt a Bihar Megyei Tanács hozzájárulása.

,,Szeretném megköszönni a helyi tanács tagjainak, akik támogatták a projekt megvalósítását, a polgármester úrnak, aki úgy döntött, hogy részt vesznek a Bihar Megyei Tanács által kezdeményezett többéves programban, amely szerint támogatásban részesülnek azon községek és városok, ahol bevezetik vagy bővítik a földgázhálózatot. A Bihar Megyei Tanács logisztikai, személyi és pénzügyi támogatást biztosított Oláhszentmiklós községnek. Továbbra is folytatni fogjuk ezen beruházások támogatását. A földgáz bevezetése két fontos dolog megoldásához járul hozzá. Elsősorban Oláhszetmiklóson megkerülhetetlen gond a fűtés kérdése, ugyanis a község síkvidéken helyezkedik el, ahol nincsenek erdőterületek. Ily módon a gáz megoldja ezt a problémát. Másodsorban a gáz bevezetésének köszönhetően a község vonzóbbá válik a befektetők számára” nyilatkozta Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

Az oláhszentmiklósi gázelosztó hálózatot az engedélyezéstől számítva körülbelül 30 napon belül fogják üzembe helyezni.  

Mint ismeretes a Bihar Megyei Tanács 2021 augusztusában jelentette be, hogy évente 1 millió eurót különít el a földgázhálózatok bővítése érdekében. Ez azt jelenti, hogy évente öt-hat önkormányzat részesülhet ilyen támogatásban. Eddig a Bihar Megyei Tanács a következő településekkel kötött együttműködési megállapodást: Vaskohsziklás, Oláhszentmiklós, Biharlonka, Madarász és Tenke.

Vaskohsziklás városában már befejeződtek a földgázelosztó hálózattal kapcsolatos munkálatok.  December 14-én megtörtént a munkálatok átadása-átvétele. A Bihar Megyei Tanács egy millió lejjel támogatta ezt a projektet is.

Bihar összesen 19 polgármesteri hivatal* jelezte részvételi szándékát a gázhálózatok bővítésére vonatkozó projektben, amelyeket európai uniós kormányzati alapokból, a helyi költségvetésekből, és a kivitelezést végző cégek által biztosított magánforrásokból finanszíroznak. A beruházások kivitelezése különböző szakaszban vannak.

A Bihar Megyei Tanács jogi és pénzügyi tanácsadást biztosít a szükséges engedélyek megszerzése érdekében, segítséget nyújt a dokumentációk összeállításában, valamint részt vesz a projekt megvalósításában.

* Európai uniós alapokból: Nagyürögd, Fugyivásárhely, Hegyközpélyi, Rény, Bontesd, Vasaskőfalva, Dragánfalva és Belényesirtás esetében;

* Kormányzati alapokból: Váradszentmárton, Élesd, Esküllő, Cécke, Mezőtelegd, Illye és Alsókocsoba esetében;

* Magánalapokból és a Bihar Megyei Tanács támogatásával: Vaskohsziklás , Biharlonka, Oláhszentmiklós és Cséffa esetében

Előző Elfogadták a hulladékgyűjtő udvarokra vonatkozó hatástanulmányt

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor