Contact

Befejeződtek a vaskohsziklási tanuszoda kivitelezési munkálatai

Itthon > Uncategorized > Befejeződtek a vaskohsziklási tanuszoda kivitelezési munkálatai

Befejeződtek a vaskohsziklási tanuszoda építésének munkálatai. A Bihar Megyei Tanács, a Fenntartható Fejlesztési Ügynökség közreműködésével vette át a beruházást.

Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke is részt vett a beruházás átadásán. Jelen volt még Vitályos Barna, a Bihar Megyei Fenntartható Fejlesztési Ügynökség igazgatója, Marius Dorel Cioară, Vaskohsziklás alpolgármestere, valamint a kivitelező cég képviselői.  

„A világjárvány és az áremelkedések ellenére kedvező körülmények között tudtuk befejezni a tanuszodák építését. Az építőanyagok áremelkedése miatt a Bihar Megyei Tanács a saját költségvetéséből egészítette ki a projekt befejezéséhez szükséges összeget. Köszönettel tartozom kollegáimnak, a Fenntartható Fejlesztési Ügynökségtől, a kivitelezést végző cégeknek, és a polgármesteri hivataloknak. A tanuszodák, olyan beruházások, amelyek a Bihar megyei diákok egészségét szolgálják!”, közölte Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

Az uszodakomplexumot a Vaskohsziklási Polgármesteri Hivatal kezelésébe adják, amely biztosítja a létesítmény közművekre való csatlakoztatását. Az önkormányzat határozza meg a létesítmény programját és az üzemeltetésre vonatkozó feltételeket.

A vaskohsziklási tanuszoda két medencével rendelkezik, az egyik nagysága 25×12.5 méter, a másiké pedig 6×12.5 méter, ugyanakkor mosdókat, öltözőket és lelátókat is kialakítottak. A beruházás összértéke 7.398.252 lej áfával együtt, a kivitelezési munkálatokat a Costa Voc Impex Kft. végezte.

A vaskohsziklási  beruházás átadásával befejeződött a tanuszodák építésének projektje. Mint ismeretes a megyében hét ilyen beruházást valósítottak meg: Székelyhídon, Diófáson, Nagyszalontán, Érmihályfalván, Belényesen, Margittán és Vaskohszikláson. A beruházás összértéke 47.931.101 lej áfával együtt.

A Bihar Megyei Tanács, a Fenntartható Fejlesztési Ügynökség közreműködésével irányítja a tanuszodákkal kapcsolatos beruházási programot, amelynek célja a megye és városok lakosai egészségének és fizikai állóképességének erősítése. 

Előző Elkészült a margittai tanuszoda

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor